Zonneveer

Zonneveer

Over het Zonneveer 

Het Zonneveer onderhoudt in de zomer een veerdienst voor fietsers en voetgangers over de Nieuwkoopse Plassen. De boot wordt voor 100% van zonne-energie voorzien en vaart fluisterstil. Er is plaats voor maximaal 12 personen en circa 8 fietsen.

We vertrekken (om 11, 13 en 15 uur) in Noorden vanaf de Loswal bij de R.K.-kerk en voor de terugtocht vanaf de Hollandsche kade in De Meije (om 12, 14 en 16 uur). Dit is een verbinding tussen de fietsknooppunten 57 en 83 en duurt een klein uurtje.

Het seizoen begint op 27 april 2023. Het Zonneveer vaart dagelijks behalve op maandag. We stoppen op 10 september 2023 na de laatste vaart om 16.00 uur.

Onze passagiers gaan genieten van de schitterende natuur en de rust die er heerst. U vaart een enkele reis, heen of weer. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de waarneming van Wulpen, Zwarte Stern, Purperreiger of de imposante Kiekendief. Voor de plantengenieters is de Moerasorchis en Galigaan de moeite waard. Kortom een klein uurtje genieten!

De boot is volledig eigendom van de Stichting Zonneveer Nieuwkoop. Alles wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het tarief is € 3 voor een persoon en € 1 voor een fiets.

Informatie kan verkregen worden via de website of via e-mail.