Wandelroutes door het boerenland

Wandelroutes door het boerenland

450 kilometer wandelen door Rijn- en Veenstreek & Zoeterwoude 

Op 10 februari werd in Aarlanderveen het uitgestrekte wandelroutenetwerk Rijn- en Veenstreek & Zoeterwoude feestelijk geopend. Dit gebeurde met een officiële handeling: de onthulling van een fotospot met een speciaal hiervoor ontworpen bankje. Voor velen een mooie gelegenheid om de proef op som te nemen. Zo ook voor Burgemeester Frans Buijserd, die namens de gemeente Nieuwkoop aanwezig was.

Molenviergang

Het nieuwe wandelnetwerk vind je in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Je wandelt er door een prachtig Hollands landschap met molens, vaarten, polders en veenweidegebieden. Aan de rand van het gebied vind je de Molenviergang Aarlanderveen, de enige nog werkende molenviergang in Nederland. Zeker een wandeling waard.

Knooppunten

Het wandelnetwerk is 450 kilometer groot en maakt gebruik van het bekende knooppuntensysteem. Je zet dus eenvoudig je eigen route uit. Op elk van de 35 startpunten staat een informatiepaneel met een kaart van het betreffende gebied. Op die kaart vind je de knooppunten, routesuggesties en info over bezienswaardigheden. Het wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude is onderdeel van het maar liefst 2800 kilometer tellende wandelknooppuntennetwerk in de provincie Zuid-Holland.  De kaart met alle routes is verkrijgbaar bij het TIP aan de Noordenseweg 23 A in Nieuwkoop. 

Fotospot #RV&Z

Het idee is heel goed gevonden: op een mooie locatie een fotospot faciliteren en stimuleren om de foto te delen via sociale media. Door het gebruik van een herkenbare hashtag (#RV&Z) hang je er als het ware een label aan waardoor je kunt zien wie er hier nog meer een foto hebben gemaakt. Helaas heeft de bedenker van deze hashtag wel iets over het hoofd gezien: het werkt namelijk niet als er een &-teken in zit. Daar zal dus nog wel iets moeten worden aangepast wil het zijn doel bereiken. Verder is het natuurlijk een prachtige fotospot en blijft het een bijzonder leuk idee. 

Door Joke Pelser

Meer Nieuws uit Nieuwkoop