VVV informatiezuil in centrum Nieuwkoop

VVV informatiezuil in centrum Nieuwkoop

VVV blij met nieuwe digitale informatiezuil

Nieuwkoop dorp is een informatiepost voor toeristen en bezoekers rijker. Sinds zaterdag is de nieuwe conceptstore 'Bij Rijk' in de Dorpsstraat geopend. Naast de entree pronkt een fraaie digitale informatiezuil, een soort grote tablet. Deze is bedoeld om iedereen de weg te wijzen en te informeren over wat er in de gemeente Nieuwkoop en in het Groene Hart allemaal te doen is. Je kunt hem zelf komen uitproberen, loop gerust eens binnen! 

Informatie in het centrum

Het VVV wilde al langer op een centrale plek in het dorpscentrum een informatiepunt. Het nieuwe 'Bij Rijk' is een lifestyle en modewinkel met horeca. Het wil een pleisterplaats zijn voor Nieuwkoop, waar bezoekers welkom zijn en waar een openbare wc-ruimte is gerealiseerd. In overleg met het VVV is besloten dat het om die redenen een goede locatie is om een extra informatiepunt te creëren.

Anita Musch van het VVV Nieuwkoop is enthousiast: "We zijn blij dat onze zuil hier een mooie plek heeft gekregen. Ik zie het als een welkome aanvulling op het VVV op de Noordenseweg. Daar kunnen mensen overigens nog steeds terecht voor informatie, een route, folders of het boeken van een arrangement. Bij ‘Bij Rijk’ liggen nu een paar VVV-foldertjes. Het zou denk ik goed zijn als dat kan worden aangevuld. De zuil is heel compleet, maar er zijn toch altijd mensen die ook even een foldertje of een route willen meenemen."

Groene Hart 

De informatiezuil is één van de initiatieven van het Groene Hart van Holland, dat hard bezig is om dit gebied goed op de kaart te zetten. Nieuwkoop Marketing is als deelnemer actief binnen een samenwerkingsplatform 'Groene Hart Verbinders ' dat diverse projecten uitvoert. Zoals de website Groenehart.nl, social media, informatiezuilen op diverse plekken, thema-campagnes, inzet van influencers, verbinden van Groene Hart routes en meer. Het informeren over Nieuwkoop wordt nu zowel lokaal als vanuit de regio gedaan.