Vliegende start bij Brasserie de Halve Maan

Vliegende start bij Brasserie de Halve Maan

Sinds deze winter is Michel Wouters de nieuwe uitbater van Brasserie de Halve Maan in de Meije. Je kent hem wellicht al als de voormalige eigenaar van Strand Zomer in Nieuwkoop. Vanaf de start draait de brasserie al bijzonder goed. Hoe gaat het nu daar in de Meije? We namen een kijkje.

De Halve Maan is al vele jaren een begrip in de Meije. Eerst als eetcafé, nu als brasserie. Wat is gebleven, is de functie die het had als pleisterplaats voor inwoners. En het is ook nog steeds dé plek waar fietsers en wandelaars tijdens hun tocht door het idyllische dorpje graag neerstrijken om even bij te komen. Uiteraard staat er koffie met appeltaart op de kaart, maar je kunt er ook terecht voor een borrel, een goede lunch tussendoor of een gezellig avondje uit tijdens het diner.

Zijn beide ouders en partner helpen waar ze kunnen. Michel: “Ik heb in januari Strand Zomer na een prachtig seizoen met veel pijn mijn hart moeten verkopen. Het oorspronkelijke plan om twee horecagelegenheden tegelijk te runnen, bleek door familieomstandigheden helaas niet haalbaar. Hier in de Meije, waar we ook wonen, kreeg ik de kans om de Halve Maan over te nemen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het geweldig gaat, en daar prijzen we ons heel gelukkig mee! We hebben het interieur van de brasserie een eigentijdse look gegeven en met het terras hebben we ook nog plannen. Op de menukaart staan ook net even wat andere gerechten, terwijl je er naast de luxe broodjes ook nog steeds een overheerlijk broodje bal kunt bestellen. Voor elk wat wils dus. We kopen met zorg onze producten in en doen dat zoveel mogelijk in de regio. Ik merk aan de vele terugkerende gasten dat de vernieuwingen naast het ‘oude vertrouwde’ goed in de smaak vallen.”

Ben je nieuwsgierig naar wat Michel en zijn gastvrije team te bieden hebben? Kom dan gerust eens langs op de Hazenkade 20 in de Meije. Meer informatie, openingstijen etc. vind je hier: Brasserie de Halve Maan