Viering 750 jaar Nieuwkoop

Viering 750 jaar Nieuwkoop

In 2020 bestaat Nieuwkoop 750 jaar. Nieuw historisch onderzoek heeft uitgewezen dat Nieuwkoop ouder is dan eerder werd aangenomen! De oudste bron waarin Nieuwkoop bij naam genoemd wordt dateert uit 1270. In 2020 dus 750 jaar geleden.

Dit heugelijke feit kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. Om die reden heeft de gemeente Nieuwkoop onderzoek laten doen naar de organisatorische haalbaarheid van het vieren van het themajaar Nieuwkoop 750. De uitkomsten van dit onderzoek zijn positief. Er is in Nieuwkoop draagvlak en behoefte voor het vieren van dit themajaar.

Bovenal biedt het vieren van Nieuwkoop 750 enorm veel mogelijkheden om Nieuwkoop op de kaart te zetten en om toeristen en dagjesmensen te verleiden om een bezoek aan Nieuwkoop te brengen. Dit kunnen we niet alleen. Vandaar dat we op zoek zijn naar Nieuwkopers die het leuk vinden en zin hebben om van het themajaar Nieuwkoop 750 een succes te maken.

Ben u de betrokken ondernemer of de betrokken bewoner die wil helpen, laat het dan weten. Met elkaar maken we van Nieuwkoop 750 een geweldig herdenkjaar.