Unieke expositie schaatsen en mutsen in Nieuwkoop

Unieke expositie schaatsen en mutsen in Nieuwkoop

Nieuwkoop, 23 januari 2020

Nieuwkoop heeft er een hele bijzondere bezienswaardigheid bij.  Aanstaande vrijdag wordt er een bijzondere expositie geopend in Cultureelcentrum de Zevensprong aan de Noordenseweg.  Maar liefst 600 mutsen, 700 paar schaatsen en vele verzamelstukken rond schaatsen zijn hier straks te bewonderen.  In het nog in ontwikkeling zijnde nieuwe museum is hiermee de eerste tentoonstelling een feit. 

De collectie was eerder gehuisvest aan de Kromme Mijdrecht in De Hoef.  Toon en Wil van Kempen hebben jaren alles wat met schaatsen te maken had verzameld en zijn blij dat hun collectie nu een mooi nieuw onderkomen heeft gevonden waar geinteresseerden en schaatsliefhebbers uit het hele land welkom zijn. 

Unieke collectie schaatsen, mutsen en meer 

Er valt genoeg te bewonderen. Bijzonder  zijn de zeer oude schaatsen (rond 1700) en zelfs schaatsen van de vroegere Koninginnen. Een bezoekje meer dan waard! Eerder was Toon van Kempen al te gast in het televisieprogramma Man bijt Hond op SBS6. 

Timmergereedschap

Nieuwkoper Henk de Boer exposeert tegelijkertijd met  zijn verzameling ambachtelijke gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit zijn museum op het Zuideinde. 

Openingstijden

De exposities zijn vanaf 25 januari te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur op het bekende adres van De Zevensprong, Noordenseweg 23 in Nieuwkoop. Verder zijn speciale openingstijden op aanvraag beschikbaar voor groepen. Zo kan een bezoek aan de expositie heel leerzaam zijn voor schoolklassen.

Aanvragen kunnen per mail ingediend worden bij: info@zevensprongnieuwkoop.nl

Opening door burgemeester

De burgemeester zal aanstaande vrijdag de expositie openen. 

Bron: De Zevensprong

Auteur: Joke Pelser

Foto: VVV Nieuwkoop