Tulip festival feestelijk geopend

Tulip festival feestelijk geopend

Vrijdag 12 april werd het eerste Tulip Festival in en rond Nieuwkoop feestelijk geopend door burgemeester Frans Buijserd (Nieuwkoop) en wethouder Kees van Velzen (Alphen aan den Rijn). De gezamenlijke opening symboliseert de samenwerking tussen de ondernemers en organisaties van de twee gemeenten in dit project. Onder de genodigden waren ook de deelnemers en de vele vrijwilligers die zich inzetten voor het festival.

De bloeiende velden met tulpen bij Landwinkel Jan Nieuwenhuizen aan de Nieuwveenseweg in Zevenhoven vormden het wonderschone decor van de opening. Tulpenkweker Frans van ’t Slot start de opening met zijn bevlogen verhaal  over tulpen en tulpenbollen en waarom dit op deze locatie en in deze grond zo bijzonder is. Het is de bedoeling dat Het Tulip festival uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement dat het toerisme een impuls zal geven.

Burgemeester Buijserd: “Ik ben Jan en Pauline Nieuwenhuizen dankbaar voor hun inzet voor recreatie en toerisme voor de regio. Er is hier zo ontzettend veel moois te zien, het unieke van dit festival is dat we alle pareltjes van de omgeving met diverse routes aan elkaar rijgen.” Wethouder Van Velzen loofde het project om de samenwerkingen en sprak de wens uit dat we blijven zoeken naar de verbinding in de Rijn- en Veenstreek en in Het Groene Hart: “Een toerist stopt niet bij de gemeentegrenzen, laten wij dat dan ook niet doen.”

Het Tulip Festival is nog te bezoeken op alle vrijdagen en zaterdagen tot 12 mei. Meer informatie en routes op www.ontdeknieuwkoop.nl/tulipfestival