Trots op Nieuwkoop

Trots op Nieuwkoop

Trots op Nieuwkoop, en dat zie je!

Nieuwkoopse bedrijven en inwoners zijn trots op Nieuwkoop. Dat hoor en zie je ook op diverse plekken. De Nieuwkoopse Plassen zijn bijvoorbeeld nu ook te bewonderen op de gevel van Univé in de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Daar prijkt sinds een tijdje een megagrote en bijzonder fraaie afbeelding van de zeilboten bij Jachthaven Tijsterman. De foto is van Albert Grossguth. Onder de mensen die met de foto op de achtergrond een selfie maakten, is een prijs verloot. Alle kinderen konden binnen een heerlijk ijsje halen.  

Nieuwkoop Marketing werd betrokken bij het idee en is blij dat het centrum van Nieuwkoop op deze manier steeds aantrekkelijker wordt om te bezoeken. Wij hopen dat er meer bedrijven geinspireerd worden om ook eens te kijken hoe hun eigen gevels en muren kunnen worden verfraaid met een mooie Nieuwkoopse afbeelding. Eerder werd op ons initiatief de muur van het VVV in de Cultureelcentrum De Zevensprong al voorzien van een prachtig graffitikunstwerk met boerenzwaluwen van Joost Zwanenburg. Dat trekt veel bekijks.

En niet te vergeten: de schilderijlijst 'Ontdek Nieuwkoop' bij de bloementuin / Bee&Bee in de Dorpsstraat waar je in kunt stappen om een foto te maken. Dit laatste is een actie van de organisatie van 'Nieuwkoop Maakt Het al 750 jaar', die ook de Slootkunst heeft verzorgd. Super leuke Nieuwkoop-promotie natuurlijk!

Slootkunst is ook zo'n typisch voorbeeld waar de trots op Nieuwkoop van de inwoners vanaf straalt. Alle mooie plekken en bijzondere dingen die Nieuwkoop Nieuwkoop maken, zie je terug in de kunstwerken en dat vinden wij zo gaaf om te zien! 

De film Alice in Nieuwkoop, die de balletgroep van Sietske van der Kan in Nieuwkoop maakte, speelt zich af op allemaal mooie plekken in de gemeente. Voor een mooie filmlocatie hoef je niet ver weg van hier! Eerder heeft Nieuwkoop Marketing ook al trotse inwoners aan het woord gelaten voor de video "Bij ons op de Nieuwkoopse Plassen".

In diverse horeca-gelegenheden en recreatieondernemers zien we Nieuwkoopse taferelen aan de muur, soms levensgroot. En bij de winkel Bij Rijk kun je fraaie sierkussens kopen met Nieuwkoopse afbeeldingen. Het Reghthuys maakt voor 'vrienden' jaarlijks een miniatuur van een mooi historisch Nieuwkoops pand. Inmiddels zijn die een echt collectorsitem geworden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De trots op het mooie gebied is op veel plekken goed zichtbaar!

Auteur: Nieuwkoop Marketing - Joke Pelser

Foto: Joke Pelser
Lees meer nieuws.