Torenschuddersfeest is weer terug!

Torenschuddersfeest is weer terug!

Torenschuddersfeest terug op de Nieuwkoopse Plassen

Wij hebben wel heel goed nieuws te melden. Torenschuddersfeest Nieuwkoop is vanaf dit jaar weer terug, zo laat de organisatie ons weten. De traditionele parade van verlichte boten en het vuurwerk boven de plas kon vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar wordt het op zaterdag 9 september als vanouds weer een gezellig feestje op de Nieuwkoopse Plassen. Event Centre Nieuwkoop (ECN) heeft hier samen met de gemeente voor gezorgd. 

Torenschuddersfeest is toch wel één van de mooiste evenementen op de Nieuwkoopse Plassen, zoniet het mooiste. Het is altijd een drukte van jewelste op het water op de avond van de tweede zaterdag in september. Je kijkt je ogen uit naar alle prachtig verlichte boten, waar al dagen of zelfs weken lang aan gewerkt is. Het gonst in het watersportdorp van de opwinding en de creativiteit krijgt ruim baan bij de ontwerpen. Alles wat drijft vaart die avond. De spanning stijgt naar mate de parade ten einde loopt, want dan kiest de jury de mooist verlichte boten in diverse categoriën. 

Drukte

Als afsluiting zal er dit jaar ook weer vuurwerk te zien zijn boven het water, aldus de organisatie. Vanaf de wal zijn de boten en het vuurwerk ook te bewonderen, maar het mooiste zicht heb je natuurlijk vanuit een bootje. Deze zijn ook volop te huur, maar dan moet je wel zelf voor verlichting zorgen! Het is een erg drukke dag en daarom is het aan te raden tijdig te reserveren. Bekijk hier alvast de verhuurlocaties, of beter: reserveer meteen! Niet alleen bij Nieuwkopers staat het feest goed op de agenda. Er waren de laatste jaren ook steeds meer boten uit de omliggende plaatsen die mee komen feesten. En dat is natuurlijk hartstikke leuk! Om te overnachten of om een hapje te eten, kijk je het beste even op OntdekNieuwkoop.nl 

Vuurwerk 

Hoe kan het Torenschuddersfeest nu weer doorgaan en waarom lukte het vorig jaar niet? We vroegen het Ton van de Belt van ECN, die de organisatie dit jaar voor zijn rekening neemt. Het probleem zat hem gedeeltelijk in het feit dat er geen vuurwerk meer mogelijk was. Daarnaast waren de kosten voor beveiliging en dergelijke te duur geworden voor de organisatie. Ook was de organisatie niet meer op volle sterkte. Daar zijn nu oplossingen voor. 

 

Auteur: Ontdek Nieuwkoop

Foto: Organisatie torenschuddersfeest e