Terrassen gaan weer open. Wat vinden Nieuwkoopse ondernemers ervan?

Terrassen gaan weer open. Wat vinden Nieuwkoopse ondernemers ervan?

Yes! We hebben er enorm naar uitgekeken en zijn er aan toe; volgende week gaan de terrassen weer open. Dan komt het zomergevoel toch wel weer naar boven hier. In Nieuwkoop is het namelijk goed toeven op de vele mooi gelegen terassen. En zeg nou zelf; weer eens kunnen afspreken op een terrasje of even bijkomen tijdens een wandeltocht of fietsroute is toch top!? 

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorlopig mogen de terrassen van 12.00 tot 18.00 uur open. Je moet reserveren, maar dat mag ook ter plaatse. Op dit moment mag je met twee personen aan een tafeltje, tenzij je uit één huishouden komt. Dan moet je altijd nog steeds de anderhalve meter afstand aanhouden. 

Nieuwkoop is er klaar voor  

Bezoekers van de gemeente Nieuwkoop en inwoners zijn heel blij. Ze hebben de gezelligheid lang moeten missen. Maar hoe denken de ondernemers erover? We hebben een paar Nieuwkoopse ondernemers, met heerlijke terrassen, gevraagd naar hun mening. 

Eetcafé 't Vliegend Paard aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop heeft een zonnig terras midden in het centrum. Toch is het een oase van rust in de besloten tuin met loungeplekken en fraai zicht op de kerk. Marina Aartman: 'Het blijft een dubbel gevoel want het is nog niet alles wat we zouden willen en natuurlijk erg afhankelijk van het weer. De take away gaat dan ook gewoon nog even door. Maar we zijn heel blij met deze, ook voor onszelf, nieuwe impuls en om iedereen weer te mogen ontvangen aan tafel. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en staan met open armen klaar volgende week!'

Strand Zomer aan het Meijepad in Nieuwkoop heeft een fijn en zonnig terras waar een ongedwongen strandsfeer heerst. Je kijkt er uit over het strandje, het meijepad en Pietje Potlood. Madelon van ''t Kruis: "Ik ben blij! Blij dat we weer wat kunnen doen, maar het blijft op deze locatie wel lastig omdat we zo weersafhankelijk zijn. Het zou mooi zijn als we snel binnen ook wat mogen doen. Ook snap ik niet dat we niet eerder open mogen, want waarom zouden we tussen 10 en 12 geen koffiedrinkers mogen ontvangen? Maar we gaan er het beste van maken en hard duimen dat er snel meer mogelijk is. We gaan elke dag dat we open zijn ook take away doen vanaf 10 uur. Zowel koffie als gebak en lunch.''

Restaurant Tijsterman in Nieuwkoop heeft wellicht het bekendste terras, van oudsher. Het ligt dan ook fantastisch aan de Nieuwkoopse Plassen met een wijds uitzicht op water en de bootjes. Mathijs: " Het werd tijd! we mogen open, helaas beperkt. Maar we staan klaar tijdens de lunch en de MIBO (middagborrel). We kunnen niet wachten weer gasten te mogen ontvangen! Dit is weer een nieuw begin, en we staan al bijna klaar ervoor dus top!"

TaartEnTuin in Aarlanderveen ligt mooi landelijk in een hoeve, op de grens van Nieuwkoop en Aarlanderveen. Op het terras waan je je haast in Frankrijk. Anton: "We zijn heel blij met deze opening; op naar een mooi seizoen! Laat je weer verrassen met heerlijke taart op onze mooie terrassen. Graag tot bij TaarTenTuin!"

Op zoek naar een leuk terras om te lunchen, voor koffie of een borrel? Kijk dan eens op onze website voor het overzicht en reserveer alvast je plekje. Klik hier om naar de website te gaan. 

 

Auteur: Joke Pelser

Foto: Strand Zomer aan het Meijepad

Meer recreatienieuws