Te gast bij RTV Hollands Midden

Te gast bij RTV Hollands Midden

Joke Pelser  van Nieuwkoop Marketing te gast bij "Met Open Blik"

De ontwikkeling in de wijze van communiceren en het uitdragen daarvan heeft de laatste jaren een flinke vlucht genomen. Natuurlijk door de komst van internet en de kracht van social media zijn hierin een niet te onderschatten factor. De eerste gast in het tweede seizoen van dit programma Joke Pelser weet hier alles van...

Het Tulip Festival (12 april-12 mei) heeft bij Jan Nieuwenhuizen voor een goede impuls gezorgd. Ook de Sfeerstal en het centrum van Nieuwkoop kregen hiervan dingen mee. Kenmerk van onze gemeente is vooral de natuur en ook de rustzoekers komen aan hun trekken. Tóch ziet men ook wel meer jongeren en jonge gezinnen graag deze kant  opkomen. En bijvoorbeeld fotografen, die kunnen zich hier ook naar hartelust uitleven. Pelser haalde vooral zoals zij het noemde "The Independant Explorer" aan.

Met buurgemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem is er binnen de Rijn- en Veenstreek rechtstreeks en online een samenwerking. En dat geldt ook voor het Groene Hart. Nieuwkoop Marketing trekt met de website dit jaar jaar zo'n 75.000 bezoekers uit heel Nederland. Pelser heeft de gezonde ambitie om dit volgend jaar richting de 100.000 te stuwen. 

Voor ondernemers is het zeer laagdrempelig om zich aan te sluiten bij www.ontdeknieuwkoop.nl Voor €150,- per jaar krijgen zij een eigen profiel op deze website, gepaard met de link naar de eigen website. Hun activiteiten kunnen gratis geplaatst worden en berichten worden uitgerold via onder meer Facebook en  Instagram. Zo krijgt de ondernemer veel promotie voor relatief gezien weinig kosten, iets wat Pelser met klem in deze uitzending benadrukte. Met die bijdrage ondersteun je dan ook de andere algemene lokale en regionale marketingactiviteiten van Nieuwkoop Marketing.

Het uur vloog om voordat het kwartet aan tafel het enigszins in de gaten had. De volgende uitzending is over vier weken, om precies te zijn op woensdag 6 oktober om 19.00 uur. De vrijwilliger van het jaar van de gemeente Nieuwkoop is dan te gast. Wie dat is kunt u beluisteren bij RTV Hollands Midden, te vinden via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Tevens is alles te beluisteren via de website www.rtvhollandsmidden.nl Graag tot dan!

Tekst:  André van der Voort voor RTV Hollands Midden