't Haventje in Langeraar stelt zich voor

't Haventje in Langeraar stelt zich voor

Een prachtige plek aan de Langeraarse Plassen en het beheer over een haventje! Een romantisch beeld waar wij tot de zomer van 2019 nooit over hadden durven dromen. Maar inmiddels is het werkelijkheid en genieten wij met volle teugen van al het moois dat deze unieke plek in Langeraar te bieden heeft. En juist nu in deze periode vol onzekerheid en ‘aan huis gekluisterd zijn’ realiseren wij ons des te meer wat een bofkonten wij zijn.

Het begon allemaal ongeveer 2 jaar geleden toen wij (mijn man Lennaert, ik en onze kinderen Joris (13) en Phileine (11)), graag wat meer ruimte en groen om ons heen wilden en langzaam om ons heen begonnen te kijken voor een andere woning. Tot dan woonden wij met veel plezier aan de rand van Langeraar met een weids uitzicht over de Wassenaerse Polder, maar ergens begon het toch te kriebelen. Maar we wilden wel heel graag in het dorp blijven waar we inmiddels al meer dan 13 jaar woonden. En dat bleek nog niet zo eenvoudig. Tot in de zomer van 2019 het huis bij Jachthaven Riva op ons pad kwam. Voor ons (net als voor veel Langeraarders waarschijnlijk) een plek met dierbare herinneringen, omdat Lennaert en ik hier ruim 25 jaar geleden verkering kregen.

Om de jachthaven iets meer ‘eigen’ te maken hebben we wel gelijk samen met de kinderen een nieuwe naam bedacht; ’t Haventje. Bij ’t Haventje verhuren wij ongeveer 45 zomer- en winterligplaatsen  voor zeil- en motorboten. Belangrijk voor veel mensen, omdat veel eilandjes langs de Langeraarse Plassen alleen per boot bereikbaar zijn. Daarnaast hebben wij zeker in de afgelopen periode gemerkt hoe leuk het is om de Langeraarse Plassen ook van een andere kant te bekijken, vanaf het water dus. Omdat daar tot nog toe niet heel veel mogelijkheden voor waren als je niet zelf aan de poel woont, verhuren wij sinds kort ook op kleine schaal kano’s, een roeiboot en een sloepje. En met de komst van het nieuwe recreatie eiland verwachten wij sowieso meer gezelligheid op en aan het water!

Tot slot vindt ook WaterSport Vereniging Langeraar (WSVL) een plekje bij ons in ’t Haventje. Tijdens het seizoen organiseren zij iedere 14 dagen op zondag wedstrijden, waarbij het doel vooral is om gezellig met elkaar te varen. Ben je nieuwsgierig of wil je ook een keer meevaren, kijk dan eens op hun website of kom langs tijdens één van de wedstrijden.

Kortom, ’t Haventje is voor ons een prachtige stek waar niet alleen wijzelf, maar ook veel Langeraarders met ons van genieten. Wil jij de Langeraarse Plassen ook eens vanaf het water bekijken, neem dan contact met ons op via info@hethaventjelangeraar.nl of 06 – 576 95444 voor het huren van een kano of bootje.

Wil je 't Haventje ook volgen op Instagram om mee te genieten van alle belevenissen?  Ga dan naar Instagram.com/hethaventje

Auteur: Femke van Egmond

Foto: 't Haventje Langeraar