Sushi chef aan de slag bij Mandarin

Sushi chef aan de slag bij Mandarin

Chinees Specialiteiten Restaurant Mandarin zit ook deze tweede coronagolf niet bij de pakken neer. Doordat de restaurants moesten sluiten, legde eigenaresse Janny Man haar focus op de afhaal- en bezorgservice. Ze wil de bezorgservice nieuw leven inblazen en nam een ervaren sushi chef aan.

Door corona raakte deze sushi chef, met 30 jaar ervaring, zijn baan kwijt. “En doordat we geen gasten in ons restaurant mogen ontvangen, hebben we hier een tijdelijke, mobiele keuken gebouwd waar onze nieuwe chef de sushi kan bereiden”, vertelt Janny Man. “Zo kunnen we de warme en koude keuken gescheiden houden.”

Afgelopen week is het Mandarin-team druk geweest met de uitwerking van het plan. “De uitdaging zit hem erin dat het bereiden van de sushigerechten een aanvulling moet zijn op onze afhaalservice en dat het de logistiek daarvan niet in de weg zit. Daarom starten we met een vast sushimenu, inclusief een poké bowl. Dit menu hebben we de naam Sushi 4 You Mix gegeven.”

De Sushi 4 You Mix is in eerste instantie alleen op woensdag en donderdag te krijgen. Wanneer er duidelijk vraag naar is, breidt Mandarin de besteldagen en eventueel ook de sushi-soorten uit. “En omdat wij met dagverse producten werken, maakt de kok een maximumaantal menu’s per dag. 

Wij raden dus aan de sushi van tevoren te bestellen.”

De eerste sushi-dagen zijn woensdag 28 en donderdag 29 oktober. Reserveren kan via 0172-574218.

foto: Eigenaresse Janny Man en de nieuwe sushi chef in de mobiele keuken.