Suppen in het Groene Hart vanuit TaartTenTuin

Suppen in het Groene Hart vanuit TaartTenTuin

Nieuwkoop is een recreatieondernemer rijker. Vicky Speet is dit jaar gestart met haar bedrijf 'Suppen in het Groene Hart'. Afgelopen zondag spraken we af om kennis te maken. We ontmoeten haar op deze heerlijk zonnige dag in de idyllische tuin van TaartTenTuin, waar vandaan ze haar bedrijf runt.

Gekleed in zwemshort en t-shirt strijk ik neer op het terras, want ik mag ook even het suppen uitproberen. Iets wat ik me geen twee keer laat zeggen, met 27 graden en de verkoelende prachtige Nieuwkoopse Plassen op korte afstand. Je stapt hier bij de kano-oversteekplaats zo de Zuidplas op! 

De jonge onderneemster verhuurt haar SUP-boards en doet de tours vanuit TaartTenTuin op de Achtermiddenweg in Aarlanderveen. Vooralsnog doet ze dit naast haar werk bij een gemeente. Individuele huurders, maar ook groepen kunnen bij haar terecht voor een heerlijke ontspannen tocht op de Nieuwkoopse Plassen. Met of zonder les of gids, het is maar net wat je wilt.

Vicky: 'Suppen wordt steeds populairder. Vrijwel iedereen kan suppen, het is eigenlijk best moeilijk om in het water te vallen op deze stabiele SUP-boards! Het is goed voor je lijf en voor je ontspanning. Er zijn eigenlijk maar een paar basistips nodig en je kunt zo weg peddelen.' Het leek mij stiekem best mogelijk dat ik toch in het water zou belanden, die balans was echt weer even zoeken in het begin. Maar ach, op zo'n heerlijke dag is een verfrissende duik ook weer niet het ergste wat kan gebeuren. Maar we hielden het droog en Vicky kreeg gelijk, met haar tips kwam het allemaal goed. 

Onderweg genoten we van de velden met waterlelies en dotterbloemen die nu volop bloeien. De rust van de Nieuwkoopse Plassen was zelfs op een relatief drukke zondag als deze een verademing. De reigernesten in de bomen, de visdiefjes en aalscholvers, we raakten niet uitgekeken en niet uitgepraat. Vicky is opgegroeid op deze plek en ook zij geniet zichtbaar met volle teugen. Dit gebied is een SUP-plek bij uitstek! 

Wil jij het suppen ook eens uit proberen? Alleen of met een groep? Kijk dan op deze website voor meer informatie en om te reserveren. We wensen je alvast heel veel plezier!

Andere locaties om sups of kanos te huren vind je hier

Auteur: Joke Pelser - Nieuwkoop Marketing

Foto: Joke Pelser - SUP-les door Vicky Speet

 

Lees ook het artikel van 3 op reis: Nieuwkoopse Plassen een van de mooiste gebieden in Nederland om te suppen en te kanoën. 

Meer recreatienieuws lezen