Streekproducten en Recreatie

Streekproducten en Recreatie

Bijeenkomst Streekproducten en Recreatie

Dinsdag 7 februari was er een bijeenkomst in het Groene Hart Atelier, De Ruygeborg Hoeve. Een drukbezochte bijeenkomst met een keur aan recreatieondernemers en streekproductenproducenten. Gastheer Marcel van Beek leidde de avond in, met informatie over het te ontwikkelen kenniscentrum, waarvoor de grote stal beschikbaar is. In de stal kunnen units worden geplaatst ten behoeve van start-ups. Deze kunnen voor max. 2 jaar worden gehuurd.

Cor van Gelder van PReT (Platform voor Recreatie en Toerisme) leidde de pitches van 10 minuten in met een wervend verhaal over de veelzijdigheid van het mooie Groene Hart. Dankzij de boeren en de recreatiedoelen zijn we zover gekomen. Het gaat er nu om de meerwaarde van de streekproducten en het Groene Hart te promoten. Toeristen moeten het kunnen beleven, meenemen en delen. Wij moeten ons inspannen om de streekproducten (kaas, stroopwafel, rivierkreeft, tuinplanten, snoekbaars etc.) en recreatieproducten (wandel-, fiets- en vaarroutes, beelden- en theetuinen, B&B’s etc.) te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Tot slot attendeert de heer Van Gelder op het Flexibel Meerjarenprogramma dat tot 17 februari nog openstaat voor innoverende projecten in het Groene Hart.

De pitches werden gehouden door:

  • René de Bruin: SPN (Streekeigen Producten Nederland)
  • Tineke Bergmans: Zoet, Zuur en Hartig
  • Edwin Veldhuijzen: Zuivelproducten de Veldhoeve

Bron: Stichting Promotie Nieuwkoop