Storm raast over Nieuwkoopse Plassen

Storm raast over Nieuwkoopse Plassen

De storm van vandaag veroorzaakt veel schade en ongemak, ook in Nieuwkoop. Voor wie zich buiten waagt, zijn er ook spectaculaire foto's te maken. Zoals deze foto, die eerder al werd gemaakt door fotografe Margret van der Laan. Ze schreef er de volgende tekst bij:

Storm bij de Kwakel 

"De Kwakel", zo heet deze brug. Nu is de kwakel niet echt een naam maar meer een typering voor een brug. Een kwakel is een hoge smalle voetgangersbrug. Eigenlijk klopt de naam niet meer want de kwakel is inmiddels een ophaalbrug. Maar ik denk dat de naam Kwakel wel voor altijd aan deze brug verbonden blijft. En dat is maar goed ook want elke Nieuwkoper weet niet beter dan dat deze brug, gelegen in het Meije Pad, de Kwakel heet.

Nieuwkoops licht

Deze foto heb ik gemaakt vanaf de Zuidhoek tijdens een flinke storm. De lucht was prachtig en er was mooi licht. Ik noem dit inmiddels Nieuwkoops licht. Niet voor niets kwam de Haagse school naar Nieuwkoop om dit schilderachtige landschap aan het doek toe te vertrouwen. Ook dit lijkt wel een schilderij maar het is echt een foto. Misschien heb je wel eens gehoord dat fotografen eigenlijk luie schilders zijn. Ook fotografen schilderen met licht, maar dan op een andere manier.

Wil je nog meer foto's van Margret zien, kijk dan eens op mijn website Http://www.margretvanderlaanfotografie.nl

Wil je meer recreatienieuws lezen? Klik dan hier

Wil je eten welke evenementen er in Nieuwkoop zijn? Bekijk de agenda.