Stel ruilt Utrecht in voor Noorden

Stel ruilt Utrecht in voor Noorden

Magazine Ontdek Nieuwkoop inspiratie voor keuze

Soms worden bezoekers ook inwoners! Dat Ontdek Nieuwkoop niet alleen maar bezoekers naar Nieuwkoop trekt maar ook mensen inspireert om hier te komen wonen, bewijst deze brief. Hij is zo leuk dat we hem graag met je willen delen. 

Ingezonden brief:

Beste mensen van Ontdek Nieuwkoop,

Een huis kopen in een regio die je nog niet kent, dat doe je niet zomaar. Mijn man en ik hebben ons huis in Noorden per toeval ontdekt. Regio Nieuwkoop was compleet onbekend terrein toen we langs dat “te koop” bord reden. Wat een prachtige locatie! We vielen meteen voor de sfeer en de locatie aan de plas. Na 10 jaar in Utrecht te hebben gewoond, waren wij twee toe aan iets anders. Een plek waarje van de rust en verstilling geniet. Een plek waar je je vrij voelt vanwege het weidse uitzicht. Een plek waar je lekker in je tuin mag rommelen, en dat het liefst ook op een zondag.

 Toch was het best spannend om naar een dorp te verhuizen. Na een eerste bezichtiging van dat huis was het ons duidelijk: we moesten eerst ons huiswerk gaan doen en de omgeving verkennen voordat we een serieus bod gingen uitbrengen. De pluspunten zag je vrij snel wanneer je door het dorp liep: een kleine supermarkt verderop in de straat, een bakker, zelfs wat horeca in het dorp. En hey – een delicatessenzaak, dat is wel opmerkelijk voor zo’n klein dorp, toch?

Bij de supermarkt lag het magazine “Ontdek Nieuwkoop”.  Op de cover een groep mensen op SUP-boarden die door de serene natuur paddelen. Dat belooft meer, dus we namen het magazine mee. Je zou de grootste angst die er op dat moment in ons achterhoofd zat, kunnen samenvatten in één gedachte: Dat wij twee stadsmensen in de nabije toekomst hier op het platteland zitten, verveeld of erger nog: helemaal benauwd. En tegen elkaar zeggen “Waar zijn we in Godsnaam beland?”

Het lezen van het magazine had echter een verfrissende werking op ons. Enthousiaste Nieuwkopers aan het woord over hun favoriete tentjes of waarom ze na jaren elders tehebben gewoond, toch weer hier naartoe gingen verhuizen. Een verzameling van leuke weetjes, verschillende activiteiten en horeca in de regio, aangevuld met aantrekkelijke plaatjes van de prachtige natuur en het water. Na het boekje te hebben bestudeerd, wilde ik het liefst meteen mijn fiets pakken en een tocht gaan maken, bijvoorbeeld langs de theetuinen. Al met al kreeg ik sterk het idee dat ik een geheim pareltje had ontdekt. Ik was ook enigszins verbijsterd: Hoe kon het nou dat we in de 12 jaar van ons leven in Utrecht hier nooit geweest waren?

Men zegt dat het kopen van een huis veel te maken heeft met het eerste gevoel ter plekke. Mee eens. Toch denk ik dat in ons geval de beslissing nog meer nodig had dan een eerste fijne indruk van het koophuis. Het magazine “Ontdek Nieuwkoop” heeft ons onderbuikgevoel duidelijk sterker gemaakt. Zodat we met een gerust hart het spannende proces van biedingen op het huis in Noorden tegemoet konden gaan. En....inmiddels zijn we trotse Noordenaren! 

Satrina Wilske uit Noorden

 

Lees het magazine hier

Bekijk meer nieuws