Start Verlichte Proeverijenroute langs Boerderijen

Start Verlichte Proeverijenroute langs Boerderijen

Dinsdagavond waren we aanwezig bij de feestelijke opening van de Verlichte Proeverijenroute. Een route langs verlichte boerderijen, molens en andere karakteristieke panden in de gemeentes Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Buiten dat het ontzettend mooi is om te zien in deze donkere dagen, kun je onderweg ook nog proeven van lokale streekproducten en deelnemen een twintigtal evenementen.

De boeren moeten veel zichtbaarder worden en beter vertellen dat je bij hen terecht kunt voor eerlijke producten. De trots op wat zij doen beter uitdragen en dit wordt met dit fantastische project ondersteund. Ze worden letterlijk in de spotlights gezet!  Meer weten over je eten. En vooral je bewust worden dat je dagelijks eten ook van dichtbij komt. Dat is het doel van dit mooie initiatief. Wij wensen je alvast veel plezier en geniet van al het moois en lekkers onderweg.

De avond werd geopend door Wethouder Gerben van Duin uit Nieuwkoop, Burgemeester Liesbeth Spies uit Alphen aan den Rijn en Sjaak Langeslag van Hoogheemraad Rijnland. Gezamenlijk staken zij het licht aan en werd boerderij Smolensk in Nieuwveen verlicht. Naast deze boerderij doen maar liefst 110 gebouwen mee aan de Verlichte Proeverijenroute! 

Na de officiële opening volgde de proevrij waar we van lokale streekproducten konden proeven. Het was allemaal even verrukkelijk en de gesprekken over wat deze agrarische producenten dreef waren mooi en interessant. De deelnemers hebben allemaal erg veel zin in de aankomende weken en ze staan de popelen om jullie te ontvangen op hun erf/molen/huis.

Meer informatie

Wanneer? Op 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26 en 27 november van 19.00 – 22.00 uur

Waar: In de gemeentes Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Klik voor de route en de adressen hier. 

Wie: voor jong en oud.

Wat: Proef o.a. boerenkaas, zuivelproducten, ijs, vlees, jam en honing. Krijg een rondleiding bij de boer, bezoek de lokale streekmarkt, bezoek Molen no 4 in Aarlanderveen en nog veel meer leuke evenementen.

Hoe: per auto of fiets.

 

Het volledige programma kun je bekijken op http://verlichteproeverijen.nl/ maar je kunt ook een programmaboekje aanschaffen. Deze is te koop bij de Primera in Nieuwkoop, Haasbeek in Alphen aan den Rijn, bij de deelnemers op de route en bij VVV Alphen aan den Rijn en VVV Nieuwkoop (op vrijdag open van 11.00 – 16.00 uur). Een boekje kost 3 euro.