Smederijmuseum op TV

Smederijmuseum op TV

Smederijmuseum op TV

Zuid-Holland ontdekken per fiets? Johan Overdevest fietst, samen met bekende Nederlanders, bijzondere routes door natuur- en recreatiegebieden in de provincie. In het TV programma Knooppunt Holland fietst Johan deze week samen met actrice, zangeres, presentatrice en comédienne Anne-Marie Jung door het Hollandse Plassengebied en bezoekt hij ook het Smederijmuseum in Nieuwkoop.

Bekijk het programma hier.  (Nieuwkoop vanaf 16.40 minuten.)

Streekproducten

Johan en Anne-Marie beginnen hun fietstocht in Hoogmade. Daarvandaan rijden ze via een prachtig fietspad langs de Wijde Aa naar Woubrugge. Langs dit pad staan ook bankjes aan het water. En ook al ben je pas aan het begin van de route, het is zeker lekker om hier even te genieten van alle vogels op en rond het water. In Woubrugge neem je de brug over de Woudwetering en fietst aan de andere kant van het water richting Rijnsaterwoude.

Aspergehof

Aan deze weg kom je Aspergehof Noordam tegen, waar Anne-Marie en Johan asperges hebben gestoken. In deze regio zijn nog veel meer locaties waar je lokaal geteelde en duurzame producten kunt kopen.Rijd door naar Rijnsaterwoude. In het dorp kom je langs de Woudse Dom. Die heet zo omdat de toren veel gelijkenis vertoont met de Dom in Utrecht. Dan fietsen ze langs de Geestmolen  waar André van Duin gewoond heeft.

Nieuwkoopse plassen

Dan fietsen ze door naar Nieuwkoop. Door de Nieuwkoopse plassen loopt een fietspad. Dat ligt niet op deze route, maar het is toch de moeite waard om er even op te rijden. Er zijn ook diverse mooie lange steigers aangelegd, zodat je ook vanaf de kant optimaal van de plassen kunt genieten. Het Smederijmuseum ligt wél langs de route. Een te gek museum om met kinderen te bezoeken, zeker als de smid aan het werk is.

Via Aarlanderveen en vlak boven Alphen aan den Rijn langs rijd je via Woubrugge weer terug naar Hoogmade. 

Bron: RTV RIJNMOND