Schitterende kersstal in Noorden

Schitterende kersstal in Noorden

Kersttafereel

De fraaie kerststal in de Martinuskerk in Noorden is al vele jaren een begrip. Maar dit jaar is echt alles anders, dus ook in Noorden. De vaste kerststal-ontwerper en -maker was dit jaar niet in de gelegenheid om een kerststal  in de kerk te maken.

Door het bestuur werd het initiatief genomen om een levensgrote kerstcreatie te bouwen in het gazon voor de pastorie. Al snel was er een groep van 10 vrijwilligers bijeen om de schouders eronder te zetten. Creatieve vormgevers en kunstschilders trapten het project af. Houten platen, boomstammen, takken, riet, houtsnippers, kabels, verlichting e.d. werden verzameld om een fraaie, natuurlijke, kerststal te bouwen.

Vervolgens werden alle leerlingen van de Antoniusschool en KDV Polderpret in Noorden bij het project betrokken. Door het organisatieteam werden houten kerstklokken, kerstballen, harten en sterren gezaagd en van een verflaag voorzien.

Tijdens de creatieve kerst-knutselmiddag  op school werden alle 180 stuks door de kinderen versierd en van een kerstwens, spreuk of gedachte voorzien. Dit alles hangt nu rondom het kersttafereel aan het houten hekwerk.

Het geheel is werkelijk een plaatje geworden. In de avond fraai uitgelicht en met kerstmuziek op de achtergrond. Kom gerust een kijkje nemen. Te bezichtigen van 12 dec.t/m 8 jan.

 

 Auteur: Theo Agterhof

Foto: Theo Agterhof