Pretparken en themaparken

Pretparken en themaparken

Pretparken en themaparken in de omgeving van Nieuwkoop

Voor kinderen en families die toe zijn aan een "dagje pretpark" tijdens hun verblijf in Nieuwkoop, zijn er in het Groene Hart veel mogelijkheden. Onderstaand hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Vogelpark Avifauna

Avifauna ligt in Alphen aan den Rijn en is ongeveer 15 minuten rijden vanuit Nieuwkoop. Wandel door verschillende werelddelen en bewonder honderden vogels; in Avifauna wonen bijna 2000 gevleugelde vrienden! Voer zelf eens de papegaaien in de Australische Lori Landing. Bij de spannende vogeldemonstraties vliegen de uilen en roofvogels rakelings over je hoofd. Uitgevogeld? Kinderen kunnen zich lekker uitleven in de reusachtige speeltuin met de hoogste glijtoren van Nederland.

Themapark Archeon

Het Archeon, ook in Alphen aan den Rijn, is een wereld vol geschiedenis. Ontdek hier zelf hoe er in vroegere tijden geleefd werd, in de prehistorie of in de middeleeuwen. Je kunt zelf mee doen aan allerlei activiteiten, zoals zwaardvechten, kalligraferen en boogschieten. Bezoek de Romeinen, kom lekker ravotten in de speeltuin of ronddwalen in het doolhof. Het hele seizoen organiseert Archeon speciale evenementen, zoals het Romeins festival en het Viking festival. Het Archeon is leerzaam en leuk!

Avonturenboerderij Molenwaard

Sinds 2018 is er een geweldig park bijgekomen in het Groene Hart: Avonturenboerderij Molenwaard. Beleef met de hele familie het Hollandse landleven: van koe melken, tractor rijden en bootje varen tot vogels kijken, pony rijden en verdwalen in het wilgendoolhof. Knuffel de dieren, ontdek de oude ambachten en proef de (h)eerlijke streekproducten. Behaal je boerderijdiploma en geniet van de vrolijke, educatieve shows van o.a. tv-idolen Fien & Teun. 

Attractiepark Duinrell

Beleef een spetterend dagje uit bij Duinrell in Wassenaar! Dit park ligt op ongeveer een half uur rijden vanuit Nieuwkoop en is met tientallen attracties geschikt voor groot en klein, jong en oud, angsthaas en waaghals. Glij van een achttien meter hoge glijbaan, vaar en bots in de botsbootjes en maak een ritje in een van de spannende achtbanen. Ga ook zeker op glijbaanavontuur in het bekende Tikibad. Hier zijn meer dan tien glijbanen en waterattracties te vinden!

Attractiepark Drievliet

Attractiepark Drievliet is een sfeervol familiepark waar voor jong en oud van alles te beleven is. Met maar liefst 35 grote attracties, een speeltuin en shows is Drievliet een uitgelezen attractiepark voor de hele familie. Stap in één van de vier achtbanen, zoals de draaiende rollercoaster Twistrix waarin draaiende uilen je op avontuur meenemen door het bos. In de spetterende Waterwars kan je met een katapult, gevuld met waterballonnen, proberen je tegenstander te raken. En voor de waaghalzen is er de spectaculaire Formule X. Drievliet is van begin april tot en met de herfstvakantie geopend. 

Speeltuin Linnaeushof

Naar de Linnaeushof in Bennebroek is het ongeveer een half uur rijden vanuit Nieuwkoop. Het is de grootste speeltuin van Europa en hier vind je alle speeltoestellen die je maar kunt bedenken. Waterfietsen, kabelbanen, glijbanen, een monorail, een springkussen en nog veel meer. Wie durft over de hangbruggen hoog boven het water klimmen naar het Piratennest? En probeer maar eens te fietsen op een hobbelfiets of een salto te maken op de trampolines. Mooi weer? Neem je zwembroek maar mee want in de waterspeeltuin staan spetterende speeltoestellen. 

Park Zegersloot: klimbos, waterskibaan en midgetgolf 

In Park Zegersloot in Alphen aan den Rijn (12 km van Nieuwkoop) vindt je allerlei leuke dingen om met de kinderen te doen. Zo is er in 2019 een klimbos aangelegd, kun je waterskiën en is er een nieuwe midgetgolfbaan gekomen. En dat op 10 minuten afstand van Nieuwkoop!