Petitie voor doortrekken Uithoornlijn via Nieuwkoop naar Alphen

Petitie voor doortrekken Uithoornlijn via Nieuwkoop naar Alphen

Niet alleen voor de bewoners van de gemeente Nieuwkoop, maar ook voor onze bezoekers is een betere bereikbaarheid belangrijk. We delen dan ook graag het bericht over een petitie en hopen dat onze lezers deze allen zullen ondertekenen. 

Verschillende gemeentes zijn dinsdag een petitie gestart om de Uithoornlijn door te trekken naar Alphen aan den Rijn. Zij hopen hiermee te bereiken dat de partijen die hierover beslissen daar onderzoek naar gaan doen. De makers van de petitie juichen de terugkeer van de Uithoornlijn toe, maar zouden graag zien dat deze verder gaat rijden dan Uithoorn.

"Doe onderzoek naar de behoefte van mensen en de haalbaarheid om de tram alsnog door te trekken, zodat men veel sneller en comfortabeler kan reizen", staat bij de petitie geschreven. Zij opperen een tramdienst van Amsterdam-Zuid naar Alphen aan den Rijn in het leven te roepen, via Amstelveen, Uithoorn, Nieuwveen, Nieuwkoop en Aarlanderveen.

Naast het uitbreiden van de Uithoornlijn naar andere steden, wordt ook geopperd om het oude traject tussen Uithoorn en Alphen te herbouwen. Hierdoor zouden mensen per trein weer snel naar Amsterdam kunnen reizen, met als tussenstops Nieuwveen, Nieuwkoop en Aarlanderveen.

Bron: nu.nl

Foto: Gemeente Nieuwkoop

Bekijk meer nieuwsberichten 

Bekijk ook alle evenementen