Otterloop 2022

Otterloop 2022

Otterloop Nieuwkoop 2022, wandel mee langs verborgen paadjes

De Otterloop is inmiddels een fenomeen geworden in Nieuwkoop. Op zaterdag 24 september organiseert Rotaryclub Nieuwkoop deze unieke wandeltocht voor het goede doel al voor de zesde keer. En daar wil je bij zijn! In samenwerking met agrarische ondernemers in het gebied gaan er namelijk weiden en dijken open die normaal voor de wandelaar gesloten blijven. Onderweg is het puur Hollands genieten van groene vergezichten en water. Alle routes gaan door het natuurgebied de Groene Jonker en door de poldernatuur van Nieuwkoop en het Groene Hart. 

Otters

Wist je dat hier sinds een paar jaar ook weer een aantal otterfamilies leeft? Deze zul je helaas niet zo snel tegenkomen op je wandeling, omdat het nachtdieren zijn. Maar dat het leuke diertje dit gebied heeft ontdekt en hier gebleven is, dat zul je na afloop van de wandeling goed kunnen begrijpen!  

Diverse afstanden

Jong en oud kan deelnemen; er zijn goed bewegwijzerde routes voor zowel korte als langere afstanden uitgezet. Je kunt kiezen uit 6, 10, 15 en 25 kilometer. De start voor alle afstanden is bij Kampeerhoeve Koole in Noorden. Hier kom je na het wandelen ook weer terug. Onderweg zijn er enkele kraampjes met iets te eten en te drinken voor wie dat wil.

Inschrijven

Wie neem jij mee? Je vrienden, buren, collega’s, ouders, kinderen of je team? Schrijf je op tijd in en zorg dat je deze bijzondere wandelervaring niet hoeft te missen. 

Inschrijven en meer informatie

€ 7,00 voor volwassenen en € 3,50 voor jeugd t/m 17 jaar. 

Er zijn 4 routes van verschillende lengte.

Afstand                Starttijd tussen       en uiterlijk

25 km                   9.00 u                   12.00 u

15 km                    9.30 u                   13.30 u

10 km                    9.45 u                   14.30 u

6 km                     10.00 u                  15.30 u