Otterloop groot succes!

Otterloop groot succes!

Tweede editie Otterloop groot succes

Maar liefst 300 deelnemers hebben zich sportief van hun beste kant laten zien tijdens de tweede editie van de Otterloop. Zij lieten zich niet weerhouden door het weerbericht en trokken vol goede moed de weilanden in. Hun deelname, de bijdrage van sponsoren en de verkoop van consumpties hebben een mooi bedrag opgeleverd waarmee een viertal lokale goede doelen een stevig steuntje in de rug gegeven kan worden. 

Bijzondere ervaring
Vier wandelroutes van verschillende afstanden voerden de wandelaars door stukken land en natuurschoon die anders gesloten zijn. "Het is bijzonder om het landschap op deze manier te ervaren," vertelt een wandelaar. En een deelnemer uit de regio laat weten: "ik woon hier al 38 jaar en nu kom ik op plekjes en paadjes waarvan ik het bestaan niet kende, geweldig." Bij terugkomst ontvingen de wandelaars een herinneringsvaantje en kon genoten worden van verse soep en broodjes, begeleid door gitaarmuziek van cursisten van '!Triggr'.

Belevenis
Ondanks het wat mindere weer kon de organisatie tevreden zijn over de opkomst. De sfeer was goed en de wandelaars kijken met veel plezier terug op hun wandeling langs de mooie routes en de verschillende plekken met interessante belevenissen, zoals de melkrobot, de boswachter, het trekpontje op het landje van Pietersen en het beklimmen van de toren.

De Otterloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Nieuwkoop in samenwerking met Natuurmonumenten. De organisatie bedankt alle sponsoren en vrijwilligers die deze Otterloop mogelijk hebben gemaakt.