Opening van het watersportseizoen Hollandse Plassen

Opening van het watersportseizoen Hollandse Plassen

De opening van het watersportseizoen vond afgelopen vrijdag plaats en ging gepaard met het hijsen van de Hollandse Plassenvlag door de Commissaris van de Koning de heer Drs. Jaap Smit. Het was een zeer geslaagd evenement waarbij het gelukkig ook droog bleef.

De commissaris van de Koning is een groot liefhebber van de watersport en sprak uit het een eer te vinden het vaarseizoen te mogen openen. De opening geldt voor de andere prachtige plassen en wateren van de provincie Zuid-Holland. Dit was ook het moment dat de nieuwe vlag van het Ondernemers Platform Hollandse Plassen is gehesen. Een vlag die overal in de provincie zal gaan wapperen, overal waar ondernemers in de waterrecreatie hun diensten en producten aanbieden.

De OPHP zet zich in voor bekende en bereikbare Hollandse Plassen. Met de vlag wordt daar een kwaliteitskenmerk (letterlijk) aan opgehangen. "De kwaliteiten van het Hollandse Plassengebied zijn het waard om breed te worden uitgevent. Dit is een topregio voor watersporters, rustzoekers en natuurliefhebbers. Lang niet iedereen, zelfs niet in Nederland en misschien ook wel niet in onze eigen provincie, weet dat ons waterrijke Zuid-Holland uniek is in Nederland. Nergens vind je zoveel water, faciliteiten, attracties (zoals binnensteden en musea) en voorzieningen bij elkaar. Laten we dat maar eens zo goed mogelijk op de kaart zetten!" zo sprak de commissaris. 

En hij vervolgde: "Meer bezoekers, meer mensen die genieten van waterrecreatie in Zuid-Holland. Dat is goed voor de provincie, de gemeenten en de ondernemers. Het is economisch heel interessant, omdat de vrijetijdssector wereldwijd één van de snelst groeiende sectoren is, met toenemende omzet en werkgelegenheid. In Amsterdam worden ze misschien een beetje tureluurs van de toeristen; laat een deel van die grote groep naar het Hollandse Plassengebied komen!"

Bron: OPHP