Open dag IVN Nieuwkoop

Open dag IVN Nieuwkoop

Zaterdag 24 september van 14.00 tot 16.00 is er de Open dag van het IVN-Nieuwkoop waarbij er allerlei activiteiten worden georganiseerd. Zoals:

Natuurspeurders/natuurspeelplaats
Een speurtocht door de hele natuurspeelplaats. Kinderen kunnen met hun ouders een route afleggen door de speeltuin en hierbij allerlei spannende activiteiten doen bv: waterdiertjes zoeken, buttons maken, iets speciaals over vogels en bijen, noem maar op. En er wordt nog een speciaal bord onthuld door één van de deelnemers.

Landschapsbeheer
Deze werkgroep demonstreert een unieke techniek “Jutteren” een speciale techniek, voor zover bekend alleen in Nieuwkoop gebruikt om palen in de grond te krijgen.

Vlinder en libellenwerkgroep
Hoe lok je nachtvlinders? Met stroop en een lichtbron en een wit laken. Dit voor de nachtvlinders. Maar hoe lok je dagvlinders naar je tuin? Maak kennis met vlinderplanten en het gebruik de vlinderherkenningskaart. En welke libellen vind je in onze regio. En high-tech en vlinders? Wij geven de link?

De Heemtuin
De leden van de Heemtuinwerkgroep verzorgen rondleidingen door onze prachtige Heemtuin met een ongekende hoeveelheid verschillende planten en dieren. Er valt zo veel meer te zien als je er op wordt geattendeerd en dat is deze werkgroep wel toevertrouwd. Ook wordt er wat verteld over aanleg en onderhoud van onze tuin. En vragen kan altijd, over bijvoorbeeld een meer natuurvriendelijk eigen tuin en wat u nog meer zou willen weten.

Imkers
Onze imkers Yvonne en Peter zijn aanwezig om u alles te vertellen over de bijen en de voorzieningen welke wij hiervoor hebben in de Heemtuin.

Vogelwerkgroep
Bij onze vogelkraam treft u Sylvia van Wirdum die alles weet en kan vertellen over de geplande Oeverzwaluw wand in Ruijgenborg II en ook is Suzan van Steenwijk daar, ook toekomstig Natuurgids, zoals Sylvia en goed bekend met de wintervogeltellingen en de broedvogelmonitoring. Nestkastjes voor Torenvalk en Steenuil. Zelf eens kijken door de telescoop- of verrekijker. Het verschil zelf leren zien tussen buizerd en bruine kiekendief. Wat wordt er zoal aan vogels gezien en geteld in de Nieuwkoopse regio. En wat gebeurt er met de telresultaten?

Ook de wethouder van Nieuwkoop, mevrouw Antoinette Ingwersen, is op de open dag aanwezig. Verder overhandigt het IVN-Nieuwkoop een check van 500 euro voor het Moestuinproject. Alles vindt plaats, in en rond de Stal en de Heemtuin, aan de Kennedylaan 33A. meer informatie