Ontdek Nieuwkoop wordt stichting

Ontdek Nieuwkoop wordt stichting

Ontdek Nieuwkoop wordt stichting

Ontdek Nieuwkoop groeit en gaat een mooie toekomst tegemoet! Gezien alle positieve ontwikkelingen hebben wij besloten verder te gaan als een stichting. We blijven als netwerk in dezelfde samenstelling ons vol enthousiasme inzetten voor gebiedspromotie van de Gemeente Nieuwkoop. 

NON, VON, SON?

We horen het vaak: "Je hebt de NON en de VON en hoe zit dat nu precies? En we begrijpen best dat het soms verwarrend kan zijn. Daarom maken we het nog een stukje leuker en komt er nu ook nog een SON aan de horizon! We leggen het graag even uit.

De VON staat natuurlijk voor Verenigde ondernemers Nieuwkoop (eerder was dit Het Actieve Groene Hart.) De VON is de ondernemersvereniging die de belangen behartigt van ondernemers(groepen) uit de gemeente. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is het Netwerk Ontdek Nieuwkoop (NON) niet van de VON, nog andersom. Het staat dus geheel los van elkaar. Uiteraard zoeken wij wel regelmatig de samenwerking op, maar dat geldt voor iedereen met een belang in het op de toeristische kaart zetten van onze gemeente.

Wat wij doen

Het Netwerk Ontdek Nieuwkoop is een onafhankelijk netwerk van mensen, die allen uit naam van hun eigen organisatie of groep bijeenkomen met als doel recreatie en toerisme in Nieuwkoop te bevorderen. Daar het netwerk nu een stichting wordt, ligt het voor de hand dat dit de Stichting Ontdek Nieuwkoop (SON) wordt. Maar we beloven je plechtig je daarmee zo weinig mogelijk te vermoeien. Het gaat ten slotte om wat we doen, niet om hoe we heten.

Werkgroepen

Het netwerk komt één keer per drie weken samen en heeft meestal een overvolle agenda. De enthousiaste netwerkpartners brengen vanuit hun achterban onderwerpen in welke besproken worden. Verder worden er natuurlijk ook mooie dingen daadwerkelijk gerealiseerd, zoals de website en het magazine. En er staat nog veel meer te gebeuren. Hiervoor zijn de netwerkpartners in diverse werkgroepen opgedeeld. Want hoe belangrijk ook, wij beseffen ons heel goed: met alleen maar vergaderen kom je er niet! Bij ons draait het juist om de realisatie van zaken die goed zijn voor toerisme en recreatie. 

 Door Joke Pelser