OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

Op woensdagmiddag varen de boswachters van Natuurmonumenten uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Speuren

Neem je verrekijker mee en speur naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. Gewapend met een schepnet speur je de sloten af op zoek naar waterdiertjes. Bekijk ze met een zoekkaart en onder een loupepotje of vergrootglas.

Eiland

Tijdens de tocht meren de boswachters van Natuurmonumenten ook aan bij de Geitenkamp, een onbewoond eiland midden op de Nieuwkoopse Plassen. Ga op zoek naar Villa Kiekendief, beklim de vogeltoren en loop over de vlonders dwars door dit prachtige moerasgebied.

Praktische informatie

Voor deze activiteit geldt: minimaal 1 volwassen begeleider per 4 kinderen
Je mag deze activiteit boeken als kinderfeestje.
Kinderen zonder zwemdiploma zijn verplicht om op de boot een zwemvest te dragen. Geef dit bij voorkeur tijdens je boeking aan ons door.
We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht. In de maanden mei en juni is het verstandig een anti-muggenmiddel mee te nemen. Is het buiten warm weer? Neem dan zwemkleding mee!
Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.
We verzamelen bij Restaurant Tijsterman in Nieuwkoop aan de Dorpsstraat 116. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid.

Data: 20 en 27 april 4, 18 en 25 mei en 1 juni. Van 15.00 - 17.00 uur. Voor meer informatie en tickets. Zie OERRR Watersafari