Nieuwkoopse recreatieprojecten ontvangen subsidie

Nieuwkoopse recreatieprojecten ontvangen subsidie

Wethouder Antoinette Ingwersen reikte 6 februari tijdens het netwerkcafé twee subsidiecheques namens Rijn- en Veenstreek uit aan twee initiatiefnemers van recreatieve Nieuwkoopse projecten. 

Museumplein Nieuwkoop

Stichting de Zevensprong / Museumplein is zo’n initiatief dat geld heeft ontvangen. De subsidie wordt gebruikt om  de samenwerking tussen de Nieuwkoopse musea op locatie, De Zevensprong, verder te ontwikkelen. “Dit mooie initiatief biedt de nodige kansen voor recreatie en toerisme in Nieuwkoop. Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de musea. Een samenwerking tussen het Poldermuseum, Historisch Genootschap, Smederij en schaats en mutsmuseum,  VVV en kunstenaars, is nodig om het verhaal van (de geschiedenis van) Nieuwkoop vertellen“ licht wethouder Ingwersen toe.

 Nationale Smederijdagen

De andere cheque was voor de Smederijdagen. Dit tweedaagse evenement staat in het teken van smeden en is één keer in de twee jaar. Smeden is een ambacht dat al een lange geschiedenis heeft in Nieuwkoop. Aan de turfwinning die voor smeden noodzakelijk was, hebben wij onze plassen te danken. “Dankzij de smederijdagen is dit oude ambacht voor even weer in volle glorie te aanschouwen. Dit pure vakmanschap staat symbool voor Nieuwkoop” vertelt wethouder Ingwersen.

 Laatste kans om cofinanciering aan te vragen

Bent u ondernemer of werkzaam bij een organisatie en heeft u net als deze organisaties een goed idee? Dan kunt u tot 30 maart 2019 uw aanvraag indienen. Dit betreft de vijfde en tevens laatste subsidietender van dit cofinancieringsprogramma. Kleine projecten met een subsidievraag tot 5.000 euro kunt u het hele jaar indienen. Als u voor 1 oktober 2019 uw aanvraag indient dan bent u er zeker van dat deze in behandeling wordt genomen.

 Informatie stimuleringsregeling Zuid-Holland

De Rijn- en Veenstreek bestaat uit Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. In deze gemeenten kunt u lekker wandelen, heerlijk vertoeven op het water en lange fietstochten maken. Om samenwerkingen langs het routenetwerk van de Rijn- en Veenstreek mogelijk te maken en nog meer recreatievormen te creëren heeft de Provincie Zuid-Holland samen met de drie gemeenten in de Rijn- en Veenstreek een stimuleringsregeling in het leven geroepen. Op de website van Rijn- en Veenstreek vindt u alle informatie over de cofinancieringsregeling. Daar staan ook de contactgegevens van de medewerkers om uw vragen te kunnen stellen. Nieuwkoopse initiatiefnemers kunnen met hun vragen ook terecht bij Joke Pelser (marketeer) via joke@ontdeknieuwkoop.nl.

Bon: Gemeente Nieuwkoop

Foto: Rijn- en Veenstreek