Nieuwkoop viert Koningsdag thuis en laat dat zien!

Nieuwkoop viert Koningsdag thuis en laat dat zien!

Nieuwkoop viert Koningsdag thuis en laat dat zien!

Dit jaar is er geen groot feest op het Regthuysplein in Nieuwkoop. We kunnen elkaar niet zien en dat is balen. Het Oranje Comité wil toch het feest der feesten niet zomaar voorbij laten gaan. Deze bijzondere tijden vragen om een creatieve aanpak om dingen met elkaar te blijven delen en de feestvreugde er toch een beetje in te brengen. Maar hoe ga je dat doen zonder dat mensen bij elkaar gaan komen en gewoon thuisblijven?

We hebben de koppen bij elkaar gestoken en samen met Ontdek Nieuwkoop onderstaande activiteiten bedacht voor de inwoners van het dorp Nieuwkoop. Zo zorgen we er samen voor dat je toch het Koningsdag gevoel krijgt aanstaande maandag 27 april. En als we onze foto’s en video’s van Koningsdag Thuis in Nieuwkoop allemaal gaan delen via sociale media, zijn we toch een beetje bij elkaar. Maar dan moet iedereen wel meedoen natuurlijk!

WAT GA JE DOEN

1.       Versier je huis, je tuin of jezelf

Pak de oranje slingers en de vlaggen maar vast uit de mottenballen. De Koning is jarig en dat vieren wij! Zet allemaal gewoon je feestmuts op en trek je oranje outfit aan. Maak een foto of video en deel deze met ons. En misschien win jij de prijs voor de leukste, grappigste of mooiste oranjeversiering

2.       Toffe Tompoucen challenge

Geen Koningsdag zonder tompoucen! Maar wil je ook even goed lachen? Haal dan op tijd je oranje tompoucen in huis en probeer dit keer deze eens zonder handen op te eten. Hilarisch natuurlijk! Vergeet niet er een video van te maken en deel hem via Facebook of Instagram.

3.       Teken of schilder je Koningsdag Thuis voor de Koning

Laat de kinderen een mooie tekening maken met het thema ‘’Koningsdag thuis’’. Maak er een foto van en stuur hem in via Facebook of e-mail. De prijswinnaar krijgt niet alleen een mooie prijs maar we zorgen er persoonlijk voor dat hij bij de Koning terecht komt!

Bonusidee: Berichtje voor je ouders of voor oma

Laat je (groot)ouders of vrienden weten dat je aan ze denkt op deze dag. Schrijf eens een kaartje of een briefje, laat een taart of een mooie oranje bos bloemen bezorgen. Hier kun je overigens geen prijs mee winnen maar wel veel liefde en waardering!

DOE MEE!

Hoe doe je mee?

Je kunt zelf foto’s of video van je huis, je outfit, de tekening of de challenge plaatsen:

  1. Facebook, vergeet niet ons te taggen (vermelden) door @OranjeweekNieuwkoop en @OntdekNieuwkoop in je bericht te plaatsen.
  2. Instagram, vermeld dan #KoningsdagNieuwkoop2020 en #ontdeknieuwkoop bij je bericht of tag @ontdeknieuwkoop

Het Oranje Comité kiest de prijswinnaars en deze krijgen bericht. Dus Nieuwkoop: doe mee en laat je zien op Koningsdag!

Bekijk meer nieuws uit Nieuwkoop

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram