Nieuwkoop in serie Wildernis onder water op NPO2

Nieuwkoop in serie Wildernis onder water op NPO2

Onder water in de veenplassen

De filmcrew van Wildernis onder water bezocht Nieuwkoop. Hierdoor beschikken we nu over prachtige beelden van onze mooie Nieuwkoopse Plassen! 

NPO2: "In de Randstad liggen uitgestrekte veenplassen waar mensen al sinds de vorige eeuw genieten van het water. Maar de plassen liggen in de drukbevolkte Randstad en zijn in het verleden sterk vervuild. We zijn nog altijd aan het opruimen. In de Reeuwijkse Plassen gaan de beheerders de strijd aan met vervuilende fosfaten en tot ieders vreugde is er sinds kort een verbetering te zien. Het water is alweer twee keer zo helder en de wildernis onder water keert langzaam terug. In Nieuwkoop is men al verder. De bekendste onderwaterfotograaf van Nederland maakt nooit eerder vertoonde beelden van ons veenlandschap, onder de waterspiegel."

Boswachter John Pietersen en onderzoeker waterkwaliteit Bruce Michielsen vertellen hun verhaal en onderwaterfotograaf Willem Kolvoort maakte prachtige opnames! Heb je het gemist of wil je het nog eens terugzien, dan kun je de aflevering bekijken via deze linkBekijk de opnames die in Nieuwkoop gemaakt zijn vanaf 7.13 minuten. 

Foto: Onderwaterfotograaf Willem Kolvoort aan het werk

Door Joke Pelser