Nieuwkoop bruist!

Nieuwkoop bruist!

Het dorp Nieuwkoop bruist als nooit tevoren met evenementen en 'Ontdek Nieuwkoop is niet meer weg te denken'! Dat en meer lezen wij net in een column van de De Nieuwkomer. Natuurlijk is dat leuk om te lezen. Het triggert me echter tegelijkertijd om daar wat verder op in te gaan. Dat 'bruisen' gaat namelijk niet vanzelf, daar hebben enorm veel mensen  zich voor ingezet

In aanvulling op dat artikel mogen ook de Smedendagen, Koningsweek, het Tulip Festival, het BBQ-event, de Battle of The Bands, Pubquizen en de vele muzikale evenementen best even genoemd worden. En vergeet de mensen achter de kunst, cultuur en natuuractiviteiten niet! Haagse Schooldag, de Kunstroute, een gave programmering in Kaleidoskoop en ook het Regthuys heeft veel te bieden. Natuurmonumenten vaart wekelijks meerdere thematochten op de Nieuwkoopse Plassen voor jong en oud. Voor ieder wat wils hier! Sorry als we nog iets vergeten, het is gewoon teveel om op te noemen.

De ondernemers pakten ook het stokje op en zetten zich samen in om dit dorp aantrekkelijker te maken. Met prachtige bloemen, kerstverlichting, speciale acties en actief meedenken over de toekomst van het dorp. Er zijn inderdaad een paar mooie nieuwe bedrijven bij gekomen. Ook LaCena is een aanwinst. Anderen kregen een nieuwe eigenaar zoals 't Vliegend Paard en Strand Zomer. Tijsterman is groots verbouwd en ook deze ontwikkelingen brengen weer nieuwe energie en mogelijkheden met zich mee.

Nee, ingeslapen kun je het hier beslist niet noemen. Daar houdt de vergelijking met Harkum in ieder geval snel op, haha!  Overigens is Ontdek Nieuwkoop onderdeel van Nieuwkoop Marketing. Deze club werkt al drie jaar hard om Nieuwkoop als gemeente beter op de kaart te zetten, lokaal maar ook daarbuiten, in het Groene Hart bijvoorbeeld. Hiermee zetten we ons in voor recreatie en toerisme en daarmee ook voor organisaties en ondernemers.

Het dorp Nieuwkoop is een bruisend dorp dus, door en voor ons allemaal. Willen organiseren lijkt onderdeel van ons collectief dna. Ik ken veel mensen persoonlijk  (zowel ondernemers, als bewoners, vrijwilligers en verenigingen) die zich daar net als wij keer op keer sterk voor maken. En dat doet een ieder met liefde. Liefde voor Nieuwkoop. 

Echter, willen we dit tempo vol kunnen houden,  zal er wel iets moeten veranderen. De druk op de relatief kleine groep die het meest actief is, is behoorlijk groot. Het wordt langzaamaan tijd voor wat nieuwe  enthousiaste mensen erbij. En daarnaast ook voor een betere samenwerking in organiserend Nieuwkoop.  Alleen dan houden we het in de toekomst ook bruisend.

Joke Pelser 

Foto Arie Bon

Reageren op dit bericht? Stuur een e-mail aan joke@ontdeknieuwkoop.nl

Vergeet niet het bericht te liken en/of delen op Facebook.

Lees meer nieuwsberichten