Nieuwsbrief 1-2019 - Nieuwjaar en terugblik

Nieuwsbrief 1-2019 - Nieuwjaar en terugblik

Wij wensen je een gelukkig en gezond 2019! Natuurlijk hopen we op een prachtig recreatiejaar met net zoveel mooie dagen als in 2018.

Het afgelopen jaar stond voor Nieuwkoop Marketing in het teken van promotie, samenwerken en verbinden. Ook in 2019 gaan wij door met het op de kaart zetten van Nieuwkoop als aantrekkelijk recreatiegebied. Benieuwd naar de terugblik en toekomstplannen? Hieronder lees je meer.  

Promotie via website
Onze marketing deelt graag de resultaten met je. In totaal zijn er bijna 700 agendapunten onder de aandacht gebracht. Het websitebezoek in 2018 is t.o.v. 2017 verdubbeld tot 40.000, waarvan er 34.000 nieuwe bezoekers zijn! 

Promotie via sociale media
Op sociale media was er een groot bereik en veel interactie. Het aantal Facebookfans staat op ruim 1600. Het best bekeken bericht is 'Vier de Feestdagen in Nieuwkoop': dit heeft in december in totaal meer dan 16.500 (!) mensen bereikt. Onze Instagram groeit gestaag en levert met de mooie fotoverzameling inmiddels een goed beeld van wat er hier allemaal te ontdekken en te beleven is. 

Bewonerstrots 
Ook onze bewoners werken vol trots met ons mee aan het promoten van het prachtige gebied waarin zij wonen. Er zijn inmiddels een aantal trouwe ambassadeurs die ons helpen met het verspreiden van berichten en het aanleveren van met name promotioneel foto en videomateriaal om te delen. En daar zijn wij dan weer trots op! Dank allemaal. 

Magazine
De editie 2018 van het frisse magazine Ontdek Nieuwkoop is wederom goed ontvangen en werd graag meegenomen. Er is gekozen voor een extra uitklapkaart met alle recreatie aanbieders in onze gemeente. Dit magazine zal in 2019 verder verspreid worden. Zoals gebruikelijk in de regio, maar ook ver daarbuiten op beurzen en andere evenementen.  

Netwerk Ontdek Nieuwkoop
Aan onze netwerktafel namen wij dit jaar helaas afscheid van Ies Bos, Nicole Hoven en Natascha Kranenburg. Zij hebben een nieuwe functie die niet te combineren is met hun activiteiten in ons netwerk. Wij zullen hen als persoon, hun bijdragen aan ons team en hun inzet voor recreatie en toerisme erg missen. Nieuwe netwerkpartners zijn er gelukkig ook: we heten Leo Kooijman van harte welkom!  

Samenwerkingen 
We willen iedereen bedanken die ons het afgelopen jaar gesteund heeft als partner, adverteerder of op een andere wijze. Natuurlijk danken we in het bijzonder de gemeente Nieuwkoop voor haar steun. We zijn onze partners in de regio dankbaar die ons helpen met het delen van onze activiteiten en met ons samenwerken aan een effectieve en verantwoorde gebiedsmarketing:

  • Alphen Marketing
  • Kaag en Braasem Promotie
  • Platform Recreatie en Toerisme  Alphen aan den Rijn
  • Woerden Marketing
  • VVV Nieuwkoop / Het Groene Hart van Holland
  • Rijn- en Veenstreek
  • Het Groene Hart van Holland 

Nieuwe recreatie initiatieven
Mede door de subsidieregeling van het Flexibel Meerjarenplan, maar zeker ook door enthousiast ondernemerschap, gedreven vrijwilligers en de gemeente Nieuwkoop, zijn er in 2018 een aantal mooie nieuwe recreatieproducten ontstaan. We weten dat er nog veel meer plannen leven en hopen dat we kunnen bijdragen aan het realiseren hiervan. Er liggen zoveel kansen in Nieuwkoop! Uiteraard houden we je via de bijeenkomsten en deze nieuwsbrief graag op de hoogte. 

Nieuwkoop Marketing in 2019
Nieuwkoop Marketing zit zelf ook boordevol plannen en ideeën! Op dit moment wordt er door de gemeente gewerkt aan een beleidsplan voor recreatie en toerisme, waaraan gekoppeld een actieplan en een begroting. Onze netwerktafel wil zich verder versterken en pleit voor een dorpsmarketeer. Wij zien deze ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet. Daarnaast hebben we natuurlijk onze partners hard nodig voor financiële ondersteuning. Binnenkort zullen we je uitgebreid informeren over hoe wij ons in 2019 voor recreatie en toerisme in Nieuwkoop gaan inzetten. 

Proost, op 2019! 

Loekie Rijlaarsdam, Bea Hekkers, Martijn Kempen, Wilma van der Meulen, Leo Kooijman, Annemarike Pieterse en Joke Pelser