Nieuwe Watersportvereniging SouthBeach Nieuwkoop zoekt leden

Nieuwe Watersportvereniging SouthBeach Nieuwkoop zoekt leden

Nieuwe Watersportvereniging SouthBeach Nieuwkoop zoekt leden

Watersportvereniging SouthBeach is voor Nieuwkopers die graag een plek hebben om te genieten van de Nieuwkoopse Plassen. Samen genieten van de prachtige natuur en sportief bezig zijn. Onze vereniging is open van zonsopgang tot  zonsondergang. Word lid en kom genieten! 

Hoe het begon

Op de website kun je lezen dat de watersportvereniging in oprichting is. En ook hoe het begonnen is en wat de beweegredenen zijn:

Vijf surfvrienden namen het initiatief om de watersport op de Zuidplas in Nieuwkoop te willen reguleren. Er is en was veel onduidelijk over de mogelijkheden en opties om op de Zuidplas te mogen en kunnen komen. De gemeente heeft altijd als uitgangspunt genomen dat de Nieuwkoopse Plassen toegankelijk moeten zijn voor de inwoners van de Gemeente Nieuwkoop.

Wij als WSVS zijn van mening dat dit alleen mogelijk is als er goede afspraken en regels zijn zodat bewoners van de Zuidhoek geen overlast hebben en dat de WSVS verantwoordelijkheden krijgt bij het “reguleren” van de toegang. Een mooi plan heeft er toe geleid dat we nu een flinke stap hebben gemaakt in de oprichting van de WSVS Nieuwkoop om zodoende de leden, lees inwoners van Nieuwkoop, toegang te verschaffen tot de Zuidplas als zij zich aan de regels houden. Wij streven er naar om zoveel mogelijk groene initiatieven te exploiteren. Dat wil zeggen: zo min mogelijk fossiele brandstoffen op het water. 

Activiteiten zijn er ook. Er zullen bijvoorbeeld ook SUP-tochten georganiseerd gaan worden in de toekomst en het plan is een "oude deuren race", een surfmiddag op surfplanken ouder dan 25 jaar. 

Interesse om lid te worden? Meld je aan via de website.

Bron: SouthBeach Nieuwkoop (klik voor website)

Foto: WSVS