Nieuwe recreatieplek Papeneiland met 'uilkijktoren'

Nieuwe recreatieplek Papeneiland met 'uilkijktoren'

Het Papeneiland in de Langeraarse Plassen is maandag 14 december officieel geopend door burgemeester Robbert-Jan van Duijn en wethouder Antoinette Ingwersen. Papeneiland is een “ecologisch recreatie- en watersportgebied” aan de Langeraarse Plassen. Uniek in zijn soort!

Uitkijktoren of uilkijktoren?

De ingang bevindt zich aan het fietspad (Kerkpad) tussen Papenveer en Langeraar. Het eerste wat opvalt als je het Kerkpad betreedt is de uitkijktoren die op het eiland staat. Boven op de toren heb je een prachtig uitzicht over de Langeraarse Plassen en de dorpen eromheen. Niet te missen is de uil bovenop de toren. Deze mascotte houdt dag en nacht in de gaten wat er allemaal gebeurd op “zijn” eiland.

Speeltuin en zonneweide

Beneden op het eiland kun je zitten op één van de bankjes, spelen in de speeltuin en bij hoge nood kun je naar het super de luxe “Revolving Toilet”. Door het ingenieuze spoelsysteem is het toilet altijd schoon voor de volgende gebruiker. En tevens toegankelijk voor rolstolgebruikers! In de zomermaanden kun je heerlijk zonnen op de zonneweide of een spelletje beachvolleybal spelen (beide nog in aanleg).

Een aanwinst dit mooie recreatiegebied in de gemeente Nieuwkoop!

Papeneiland

Entree: Via kerkpad, je kunt het eiland alleen fietsend of lopend bereiken.

Wil je weer weten over de aanleg van dit bijzondere eiland? Kijk dan op: http://www.papeneiland-langeraar.nl/

Tekst en foto: Jasmijn Stuivenberg

Ook meeschrijven aan Ontdek Nieuwkoop? Stuur een mail aan info@ontdeknieuwkoop.nl

Bekijk meer nieuws