Nieuwe Bistro Eten bij Peter in Nieuwveen

Nieuwe Bistro Eten bij Peter in Nieuwveen

Sinds kort is Nieuwveen een eetgelegenheid rijker; Bistro Eten bij Peter. De naam verwijst naar de nieuwe eigenaar Peter Riksten, die we nog kennen van het alom bekende restaurant De Gelaarsde Kat in Alphen aan den Rijn. Tijd voor een kennismaking.

Het horecabloed kruipt waar het niet gaan kan

Wij schoven begin januari aan voor een kennismaking met een bak koffie en een rondleiding. De verbouwing was toen nog druk gaande. Inmiddels is het binnen prachtig geworden en vooral ook heel gezellig, want als er iets is dat deze mannen kunnen, is het een sfeervolle en gastvrije bistro runnen. De eyecatcher zijn de enorme biervaten onder de grond die rechtstreeks naar de tap lopen en die je door een glazen plaat in de vloer kunt zien liggen. De ondernemers hebben nog veel meer leuke plannen voor de toekomst.

Toen Peter het restaurant in Alphen aan den Rijn verkocht, was hij niet van plan opnieuw weer een horecazaak te starten. Na jaren dag en nacht werken was het tijd voor een andere koers. Peter werd uitvaartbegeleider. Maar dat paste toch niet zo goed bij hem. Toen hij tijdens een feestje in restaurant Zus en Zo in Nieuwveen hoorde dat deze horecagelegenheid te koop was, ging het toch weer kriebelen. Samen met René is Peter de nieuwe uitdaging aangegaan. Tóch weer horeca dus, maar wel is er bewust gekozen voor een kleiner restaurant dat minder dagen per week geopend is dan De Kat. In het centrum van het dorp Nieuwveen hebben ze daar de ideale locatie voor gevonden. Rustig aan doen is er echter niet bij; vanaf de opening wordt het restaurant al meteen heel goed bezocht en je moet echt van tevoren reserveren om een plekje te bemachtigen.  

Op de kaart

Wat kun je verwachten op de menukaart? Zowel voor vis, vlees als vegetarisch zit je hier goed en de keuze is heel uitgebreid. Zo zijn er zeven voorgerechten, zeven hoofdgerechten, zeven kleine gerechten, zeven salades en zeven desserts. Een aantal van de gerechten zijn beproefde successen. Je eet hier eerlijke gerechten van de open houtskool grill, zoals een wagyu-burger, spare-ribs, lamskoteletten maar ook kaasfondue, heerlijke risotto, salades en mooie sliptong uit de roomboter. Er wordt zoveel mogelijk met lokale producten gewerkt.  

Reserveren

Bistro Eten bij Peter is van donderdag tot en met zondag geopend voor diner. Je kunt reserveren via de website.

 Auteur: Ontdek Nieuwkoop- Joke Pelser

Foto: Bistro Eten bij Peter