Natuurgebieden weer open!

Natuurgebieden weer open!

Goed nieuws! De Gemeente Nieuwkoop laat weten dat de eerder afgesloten natuurgebieden ( Ruygeborg, Groene Jonker en De Haeck) per direct weer open gaan. Ook het Meijepark is weer toegankelijk vanaf nu. Bij Lusthof de Haeck kunt je in één richting wandelen en zowel de ingangen Bosweg als Hollandsekade zijn toegankelijk.

Gemeente Nieuwkoop: "We vragen iedereen om zich te houden aan de geldende maatregelen: Houd afstand en rij door of keer om mocht het te druk zijn. De medewerkers van toezicht en handhaving houden een oogje in het zeil. Alleen met elkaar kunnen we er voor zorgen dat de gebieden gewoon open kunnen blijven."

De Gemeente laat verder weten dat het eerder ingestelde parkeerverbod bij de Groene Jonker daar van kracht blijft. De Oude Meije en de Bosweg blijven daarnaast tot nader order in weekenden en op feestdagen gesloten voor motoren.

Dit weekend geldt de afsluiting van vrijdag 24 april 18.00 uur tot maandag 27 april 20.00 uur. We vragen u nog steeds zoveel mogelijk thuis te blijven maar wilt u toch even een frisse neus halen? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep (gezinnen uitgezonderd).
  • Ga bij verkoudheidsklachten zelf niet naar buiten.
  • Heeft u ook koorts of benauwdheidsklachten? Dan moeten ook uw gezinsleden/huisgenoten thuis blijven.
  • Laat papieren zakdoekjes en ander afval niet achter in de natuur.

Voor meer informatie kunt u de instructies van de Rijksoverheid bekijken.

Bron: Gemeente Nieuwkoop

Foto: Rien de Koning

 

Lees meer nieuwsberichten