Kunstweek Ter Aar

Kunstweek Ter Aar

Op zaterdag 1 juli begon de Kunstweek al feestelijk met muziek van Dice Musica op het Lindenplein van Ter Aar. Ook de gratis workshops werden daar al van ’s ochtends vroeg goed bezocht. 

Om 12.00 werd de Kunstweek van Ter Aar 2017 officieel geopend door burgemeester Buijserd. Hij opende de Kunstweek van Ter Aar na een kort welkomstwoord van Sonja Groot van !Triggr. Hij sprak zijn waardering uit voor de inspanningen van !Triggr om ook de kunst in Ter Aar een goede plek te geven.

Een mooie geste van hem was dat hij het statement op het elektronisch bord aan het begin van het dorp heeft laten veranderen. Er stond eerst ‘Welkom in kunstenaarsdorp Nieuwkoop’. Er staat nu: ‘Welkom in kunstenaarsdorp Ter Aar’. Dat werd door velen gewaardeerd.

 Er werd een speciaal voor de Kunstweek geschilderd doek van Hedi Hegeman onthuld, onder het genot van een klein glaasje champagne. De burgemeester woonde daarna nog een groot deel van de goed bezochte lezing van Monique Velzeboer bij. Daarna bewandelde hij de route van 22 expositiepunten in het dorp Ter Aar.

Alle andere workshops (kalligrafie, graffiti, marmeren en zilver) werden ook goed bezocht.

De exposities zijn nog tot en met donderdag 7 juli te bezoeken. Ook de !Triggr gebouwen zijn nog tot en met donderdag 7 juli geopend. In alle deelnemende winkels en organisaties hangt of staat de kunst veelal in de vitrines / etalages. De meeste zijn overdag geopend.

Voor deelnemende kunstenaars, organisaties, openingstijden en andere info, zie: www.triggr.nu/kunstweek2017.

Auteur: !Triggr