Kunstroute tijdens Pinksterdagen

Kunstroute tijdens Pinksterdagen

Het aftellen is begonnen...

Nog een paar dagen en dan kan iedereen tijdens de Pinksterdagen een bezoek brengen aan de ateliers van de kunstenaars in onze regio. Sinds de intergemeentelijke herindeling van 2007 is het area van de kunstroute Nieuwkoop uitgebreid met Ter Aar, Nieuwveen en Zevenhoven. Zodoende zijn er mooie fietsroutes uit te stippelen waardoor het publiek zoveel mogelijk kunst kan gaan kijken. De uitgebreide folders zijn daarbij een goed hulpmiddel. Alle kunstenaars zijn hierin opgenomen. De folders zijn o.a. te verkrijgen bij de kunstenaars. Kijk voor meer informatie op http://www.kunstroute-nieuwkoop.nl/index.htmlof http://portretkunsten.blogspot.nl/2017/05/kunstroute-2017.html

Vergeet niet het Ter Aarse Oude Kerkpad in de route in te plannen. Ans Vianen heeft haar collegakunstenaar Bernardin Langezaal uitgenodigd. Zij woont voor het grootste deel van het jaar in Paramaribo. Bernardin is in de eerste plaats een landschapschilder, geëngageerd met het wereldgebeuren. De natuur is voor haar heel belangrijk. Vooral in het weelderige  Suriname, met zijn prachtige, woeste binnenland en het vele groen, de wateren en de zeeën voelt zij zich als natuurmens èn kunstenaar op haar plek.        
Bernardin schildert meestal met olieverf op doek maar maakt soms collages en werkt ook driedimensionaal. Bernardin moet haar werk kunnen voelen en boetseert als het ware op haar doeken, dat doet zij ook met haar penselen en kwasten. Zij werkt heel intuïtief en authentiek. Wilt u meer informatie over haar werk, bezoek dan haar website http://bernardinlangezaal.nl/
Wilt u de bijzondere schilderijen van Bernardin met kleuren van de natuur, de blauwen, de groenen of juist de aarde-tinten in het echt bekijken, kom dan naar Oude Kerkpad 9a.

Het werk van Ans is vooral bekend vanwege het thema "de mens". Onlangs was in de bibliotheek de serie "Cave Canem" te zien, die ondertussen alweer met enkele schilderijen is uitgebreid. Daarnaast zijn er nieuwe 'naakten' te bewonderen en misschien licht zij een tipje van de sluier op over haar allernieuwste werk. Tijdens de kunstroute kunt u ook informatie krijgen over haar nieuwe najaarscursus. Deze start donderdagochtend 21 september. ’s Middags is er mogelijkheid tot modeltekenen. 
Natuurlijk zijn er ook werken te zien uit het samenwerkingsproject met Hendrie Sassen wiens werk in haar atelier aan de Hoekse Aar 117 tegenover Schilkerkade 8 te zien is. Een klein deel van dit project met de titel "Magie van de verbeelding, dialoog in beeld" is eveneens te zien in de bibliotheek in Ter Aar.
Kortom, er is weer genoeg te beleven op het gebied van de kunst. Wij kijken uit naar uw bezoek.