Kleurrijke expositie in Nieuwveen

Kleurrijke expositie in Nieuwveen

Hedi Hegeman viert haar nieuwe inburgering in Nieuwveen met haar eerste expositie in de etalage van Jacques Stouten, Dorpssstraat, Nieuwveen. De komende drie maanden kan daar haar kleurrijke werk worden bewonderd en gekocht. Hedi is altijd een creatief bezig bijtje geweest. Zij zit sinds de zomer van 2016 op schilderles bij Ton Hendriks (Schilder-en tekenschool Jacobswoude). Daar leert ze schilderen naar de natuur, in olieverf. Daar heb je veel geduld voor nodig, maar zij vindt het heerlijk om steeds gedetailleerder aan de gang te kunnen gaan en het licht te vangen...

Ook heeft zij tekenles gevolgd bij Ans Vianen (Ans Vianen, Markante mensen uit ons dorp) en af en toe een workshopje bij Dorrit Klomp. Verder beschouwt ze zich als autodidact.

Hedi werkt als predikante, voorgangster bij de Doopsgezinde Gemeente Haarlemmermeer. Zij schrijft graag, quilt, haakt en borduurt, tuiniert (hoewel de strijd tegen het onkruid bij voorbaat wordt verloren). En zij is opgeleid als kunsthistorica (doctoraal Leidse universiteit. Specialiteit: geschiedenis van de fotografie, en monumentale kunsten), en theologe. Haar kunstzinnige genen kreeg ze ook mee van haar vader, schilder en tekenleraar. Maar bovenal is zij een mensenmens. 

Hedi Hegeman (1961) woont aan het Nieuwveens Jaagpad. Contactgegevens: hegemanhedi@gmail.com of 06-46677256 (sms of app. Is doof).