Bollenstreek & Keukenhof

De Bollenstreek

De bloembollenvelden in de Bollenstreek hebben op mensen uit alle delen van de wereld een enorme aantrekkingskracht. En dat is niet zo vreemd! Het is een waar genot om de kleurenpracht van de bloeiende velden te bekijken en te genieten van het palet dat wordt gevormd door de vele soorten narcissen, tulpen, hyacinten en andere bolbloemen. Nergens anders in Nederland is het voorjaar zo duidelijk te ruiken en zien.  

Maar ook later in het jaar zorgen de zomerbloemen voor een bloeiende streek. Niet voor niets is hier twee keer in het jaar een bloemencorso te bewonderen! Vanuit Nieuwkoop rij je er met de auto in een half uurtje heen. Maar op de fiets tussen de bollen door rijden is misschien nog wel mooier! Vergeet vooral je camera niet.

Keukenhof

De bollenstreek bekijken wordt een compleet dagje uit met een bezoek aan Keukenhof. Een unieke en onvergetelijke belevenis. Er staat 32 hectare aan bloemen en je kunt genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Maar Keukenhof is ook voor kinderen een groot feest. Met de speurtocht, in de kinderboerderij, het doolhof en de speeltuin vermaken zij zich opperbest. 

In 2017 is Keukenhof geopend van 23 maart tot en met 21 mei.