In de spotlights: De Blauwe Meije

In de spotlights: De Blauwe Meije

In de nieuwsbrief zetten we steeds één van onze partners in de spotlights. Dit keer zijn dat Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt van de idyllische Buitenplaats De Blauwe Meije.

Rebecca is voor velen geen onbekende. Ze is een enthousiaste ondernemer die zeer actief is en altijd kansen ziet. Ze heeft helemaal haar draai gevonden op deze prachtige locatie midden in het Groene Hart. Partner Juerd van der Burgt is ook actief in het bedrijf. Wat beweegt deze ‘stadsjongen op het platteland’ en zijn vriendin daar langs de prachtige rivier De Meije en hoe zijn ze daar eigenlijk verzeild geraakt?

Om het antwoord op deze vragen te krijgen, zochten we hen op een zonovergoten dag eens op in hun blauwe oase in het groen. Op het mooie terras van deze relaxte locatie, met waanzinnig uitzicht én met een flinke portie van de befaamde huisgemaakte appeltaart, werden we hartelijk ontvangen en werd het al snel een gezellig gesprek. Af en toe werden we onderbroken door één van de vele vasten gasten, maar hoe leuk is het als deze dan ook even aanschuiven om hun kijk op De Blauwe Meije met ons te delen.

Kleinschalig agrotoerisme

Rebecca verkocht een aantal jaar geleden haar poldersportbedrijf in West-Friesland en ging samen met Juerd op zoek naar iets kleinschaligs in het midden van het land. Het liefst iets met agrotoerisme. Via de bekende acteur Bram van der Vlugt kwamen ze er tijdens een streekproductenpromotie achter dat bij hem in de buurt iets leuks te koop zou komen. Ze bedachten zich bij het zien van dit geweldige plekje geen twee keer en De Blauwe Meije werd gekocht. 

Inmiddels heeft Rebecca hier een leuk netwerk opgebouwd en is ze steeds bezig met de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingen en arrangementen voor De Blauwe Meije. Juerd is, naast meewerkend partner, actief op het gebied van trainingen in communicatie en sales. Hoewel het ze niet altijd even makkelijk is afgegaan hier iets op te bouwen, doordat ze behoorlijke tegenwerking hebben ervaren, hebben ze geen moment spijt van hun keuze. Dit is hun plek!

Verre gasten

‘’Buitenplaats De Blauwe Meije herbergt een Bed and Breakfast waar gasten uit de hele wereld logeren.” vertelt Juerd met enige trots. Natuurlijk zijn we wel nieuwsgierig waar deze dan precies vandaan komen. Dat blijken landen als Japan, Amerika, Italië, en Israël, maar ook buurlanden België en Duitsland te zijn. En waarvoor komen deze gasten nu bij hen? Juerd: “ We hebben best veel vaste gasten, veel congresgangers, maar ook mensen die alleen voor de rust komen. Om te vissen, fietsen en kanoën of gewoon voor het zalig niets doen.”  

Creatief en kunstzinnig

De galerie en beeldentuin, met wisselende exposities, geven het geheel een creatieve en kunstzinnige sfeer en nodigen uit regelmatig te komen kijken. De Blauwe Meije is een uitstekende plek voor bijvoorbeeld workshops en bijeenkomsten. “Tussen het harde werken door kom je hier helemaal tot rust en doe je buiten nieuwe inspiratie op. Precies wat je nodig hebt bij dergelijke activiteiten!” legt Rebecca uit.

Varen, fietsen en wandelen

De Blauwe Meijie is een pleisterplaats voor wandelaars, vaarders en fietsers die een tocht als ‘rondje Meije’ of de ‘Limesroute’ doen. Een kopje koffie, een lunch of verfrissend drankje kun je in het gezellige atelier nuttigen. 'De huiskamersfeer van het atelier maakt dat je je hier meteen op je gemak voelt. Bij mooi weer er echter niets boven een plekje op het fraaie terras aan het water waar je geniet van weidevogels en de kano’s en fluisterbootjes voorbij glijden.

We helpen onze gasten graag met het huren van een boot of kano, zodat je van hieruit zelf ook de mooie wateren van dit gebied kunt ontdekken. Tijdens een rondje Meije & Nieuwkoopse Plassen bijvoorbeeld.” aldus Rebecca. De dagrecreanten die ze hier ontvangen komen uit de regio, uit Den Haag, Amsterdam, Utrecht en uit de Bollenstreek.

Kansen in marketing

We vroegen Rebecca waar zij nog kansen ziet, met name op het gebied van marketing. Daar hoeft ze niet lang over na te denken: 'Om iets goed neer te zetten heb je lef en daadkracht nodig. Naast een pot geld en een dosis creativiteit. We zien kansen door ons te richten op het thema 'onthaasten' en kleinschalig agrotoerisme. Ook de congresmarkt, partnerprogramma's en aansluiten bij fietstours bieden nieuwe mogelijkheden.' Rebecca de Boer is nog lang niet klaar met haar ambities om De Blauwe Meije op de kaart te zetten!