Het NON van Wilma van der Meulen

Het NON van Wilma van der Meulen

Waarom ik deelneem aan Netwerk Ontdek Nieuwkoop? Goede vraag. Om te beginnen zet ik mij graag in de voor de medemens. Je leeft tenslotte niet alleen voor jezelf. Samen met Martijn (van ZoetWater) en Annemarike (van De Watergeus) vorm ik de werkgroep recreatie en toerisme in het bestuur van de Koninklijke Horeca afdeling Nieuwkoop. Vorig jaar is hieruit NON geboren en inmiddels is dit een actief en divers team dat zich inzet om Nieuwkoop zo goed mogelijk te promoten.

Ouderwetse gezelligheid
Samen met Kees van ’t Klooster run ik Café Watersport Botenverhuur en Cottage Nieuwkoop. Kees is al 40 jaar de uitbater van Café Watersport, onder Nieuwkopers beter bekend als café Klooster. De meeste mensen weten zelfs niet eens dat het Café Watersport heet! Dit is nog altijd een café waar mensen een heerlijk kopje koffie, een biertje of een goed glas wijn komen drinken. Oouderwetse gezelligheid ten top!

Van fractie-assistent tot Bluestocht 
Na 35 jaar bij Procter&Gamble gewerkt te hebben, zit ik beslist niet stil en doe ik veel vrijwilligerswerk. Zo ben ik coördinator van Tafeltje Dekje, bestuurslid van KHN en fractie-assistent van Samen Beter Nieuwkoop. Bovendien organiseer ik samen met 10 andere horeca collega’s de jaarlijkse Bluestocht. Zet 17 juni maar alvast in je agenda! Het wordt een uniek muziek spektakel.

Buitenlandse gasten vinden Nieuwkoop vriendelijk
Ons zomerhuisje Cottage Nieuwkoop is mooi gelegen met uitzicht over de polder en we ontvangen hier veel buitenlandse gasten. Zij worden vooral blij van het mooie uitzicht en ze vinden alle mensen in Nieuwkoop zo vriendelijk: iedereen zegt je gedag op straat!

Ontdek Nieuwkoop!
De meeste gasten van het zomerhuis bezoeken vooral de grote steden. En daar probeer ik verandering in te brengen door ze vooral ook te stimuleren eens de fietst te pakken of een bootje te huren en Nieuwkoop met al zijn schoonheid te ontdekken. En hier ligt mijns inziens ook voornamelijk de uitdaging van NON: hoe krijgen wij mensen van buiten zover dat ze Nieuwkoop willen ontdekken en niet alleen de grote steden en de bekende toeristische attracties gaan bezoeken.

Kortom: veel werk voor NON. Ik zet mij er graag voor in!

Auter: Wilma van der Meulen