Het NON van - Loekie Rijlaarsdam

Het NON van - Loekie Rijlaarsdam

Kunst is mijn passie

Loekie Rijlaarsdam woont en werkt in Hoeve Rijlaarsdam en voelt zich daar een gezegend mens: "Het is de mooiste plek, midden in de natuur, in het mooiste dorp van Nederland!" Ze straalt als ze vertelt dat ze hier in 2018 het dertig jarig bestaan van de galerie en beeldentuin zal vieren.  Er worden hier hier ook tal van evenementen. Bruiloftsfeesten, private diners, teken- en schilderles voor schoolkinderen, muziek, en proeverijen georganiseerd, maar vrijwel altijd met kunst als omlijsting."

"Kunst is en blijft mijn passie!" vervolgt ze enthousiast haar verhaal. "Kunst is altijd uniek. Het is pure emotie, wij ‘vieren’ exposities, nodigen boeiende mensen uit, musici, willen genieten van de omgeving met anderen. Ik ontmoet veel bijzondere mensen, dat is voor een mensenmens als ik een levensbehoefte."

 Hoeve Rijlaarsdam, galerie sind 1988

Loekie: "Mijn man is in 1988 gestart met de galerie. Hij was een boerenzoon met interesse in kunst. Best bijzonder! Toen hij 18 jaar geleden overleed, bleef ik achter met mijn dochter Rozemarijn. Ze was toen pas 4 jaar oud en ik kan wel stellen dat het zware tijden zijn geweest, maar voor haar wilde ik zijn werk voortzetten." 

De Hooiberg -  locatie voor evenementen

We zitten in ‘de Hooiberg’, het rustige en vriendelijke horeca-gedeelte, met een bijzonder lekker kopje koffie. Ernaast bevinden zich de expositieruimten. Het terras  is prachtig aangelegd met schaduwrijke bomen en heeft een schitterend uitzicht over de uitgestrekte beeldentuin en verre landerijen. Loekie: "De locatie met expositieruimten, beeldentuin en tuin gebruiken we steeds meer voor bruiloften, High Tea's, buffetten en vergaderingen. Het 'meet and eat' concept past goed in deze sfeervolle ruimte." 

Kunst – ingebed in evenementen

Dochter Roos werkt nu in een evenementenorganisatie en organiseert deze ook met haar moeder op de Hoeve. "Ik ben heel erg blij dat ze over een paar jaar het bedrijf wil gaan overnemen. Het zijn soms best lange dagen en straks wil ik me alleen nog met de kunst-activiteiten bezighouden!" aldus Loekie.

Nu het moment voor gebiedsmarketing - activiteiten

Loekie Rijlaarsdam is ondanks haar drukke werk op de hoeve ook daarbuiten heel actief.  Zo heeft ze de Haagsche School dag en de Kunstroute opgezet en is ze bestuurslid geweest bij de eerste toeristische organisatie van Nieuwkoop, een voorloper van het VVV. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ze nu is aangesloten bij het Netwerk Ontdek Nieuwkoop, waar ze de cultuur vertegenwoordigt.

Loekie: "Ik vind het belangrijk dit initiatief actief te steunen. Nu is het moment om alle neuzen een kant op te krijgen en de gebiedsmarketing van de gemeente Nieuwkoop echt professioneel neer te zetten."

 

Auteur: Joke Pelser voor Ontdek Nieuwkoop


Meer informatie en contact met Hoeve Rijlaarsdam

Klik hier om meer nieuws te lezen