Het NON van ... Joost Bleijie

Het NON van ... Joost Bleijie

In deze rubriek laten we je kennismaken met de mensen achter NON. Het is Joost Bleijie, beleidsmedewerker Recreatie & Toerisme gemeente Nieuwkoop, die de spits afbijt. 

Joost: "Recreatie en toerisme zijn van ontzettend groot belang voor de gemeente Nieuwkoop. Het staat nog net niet met hoofdletters geschreven in het collegeprogramma 2014-2018. Als ik, als buitenstaander, op een willekeurige plek in Nieuwkoop om me heen kijk, begrijp ik erg goed waarom dat zo is. We hebben een prachtig Hollands landschap waar het goed recreëren is en we hebben het geluk dat we met de Nieuwkoopse Plassen en de Langeraarse Plassen het nodige aan water in de gemeente hebben. Varen, fietsen, wandelen, het kan in Nieuwkoop naar hartelust.

Daarnaast hebben we  verhalen die Nieuwkoop uniek maken zoals het verleden met de Oude Hollandse Waterlinie, de Haagse School en de nodige ambachtelijk producten. Soms zeggen we wel eens, dat we een ‘sleeping giant’  zijn die wakker gemaakt moet worden. Dat is wat wij samen met het Netwerk Ontdek Nieuwkoop graag willen doen. Het is tijd om die slapende reus eens wakker te maken.

Van groot belang is het dan ook dat we, samen met de partners in het Netwerk Ontdek Nieuwkoop, werk gaan maken van het vertellen van het verhaal over Nieuwkoop. En dan vooral het vertellen van dit verhaal aan mensen die we kunnen prikkelen om Nieuwkoop ook echt te bezoeken. Als dagrecreant of als verblijfstoerist. Een enorme uitdaging, maar wel een hele leuke uitdaging waar we vol vertrouwen met de andere Netwerkparners mee aan de slag zijn gegaan.

De gemeente heeft misschien niet een direct belang qua inkomen, maar wel een indirect belang. Meer bezoekers betekent meer bestedingen. Dat betekent weer een impuls voor de lokale economie, iets wat ook de werkgelegenheid weer ten goede komt. Het hebben van een goed imago komt ook de aantrekkingskracht voor mensen die hier willen wonen of die hier een bedrijf willen beginnen ten goede.

Kortom, het is voor ons als gemeente van groot belang dat het imago van Nieuwkoop goed is. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in de samenwerking die we zijn aangegaan met de Nieuwkoopse partners. Sterker nog, wij willen, anders dan in het verleden, ook echt actief ons steentje bijdragen aan het realiseren van de ambities van het Netwerk Ontdek Nieuwkoop. Samen kunnen we recreatie en toerisme echt een duurzame impuls geven. Er is in Nieuwkoop namelijk echt genoeg te ontdekken!"