Het nieuwe Lekker, urban vibes in Nieuwkoop

Het nieuwe Lekker, urban vibes in Nieuwkoop

Wie bij het restaurant aan de dorpshaven van Nieuwkoop neerstrijkt, voelt meteen de ongedwongen sfeer. Lekker Eten & Drinken is warm en met veel groen her-ingericht en helemaal van deze tijd. De vele grote planten en de hippe rotan stoelen op het terras geven je een beetje het gevoel in een patiotuin van een warme zuidelijke stad te zijn beland. Vooral op mooie zomerdagen komt het vakantiegevoel hier als vanzelf.  

Ik heb afgesproken met Liesbeth en Jaap, sinds dit jaar de uitbaters en verantwoordelijk voor het creeren van deze 'urban vibes'. Nadat ze elkaar op jonge leeftijd op de hotelschool hebben ontmoet, is dit stel al onafscheidelijk. In Amsterdam runden ze een restaurant in de populaire 9 straatjes en op het Westergasterrein, nu zoeken ze een huis in Nieuwkoop. 

Liesbeth: "We werden op slag verliefd op deze locatie en dit dorp! Hier willen we iets moois neerzetten, een gezellige plek voor zowel Nieuwkopers als bezoekers, in elk seizoen een gezellige pleisterplaats. En we zouden ook graag van Nieuwkoop ons thuis maken. Onze kinderen helpen voorlopig ook mee in het restaurant, met deze extra handen zijn we erg blij. Daarnaast bouwen we aan een leuk team voor de keuken en bediening en dat krijgt al aardig vorm. Gelukkig maar, want na een paar spannende maanden van verplicht gesloten moeten blijven, mochten we dan eindelijk open in mei en vanaf dat moment het is het dagelijks meteen behoorlijk druk."

Passie voor eten

Jaap vertelt gepassioneerd over eten, nadat ik hem vraag wat er op de kaart staat. Het mag duidelijk zijn dat hij weet waar hij het over heeft en ook wel weet wat er op de kaart zou staan als het aan hem lag. "Maar we koken natuurlijk niet voor onszelf!" voegt hij er snel aan toe. Jaap vervolgt zijn verhaal: "Er is altijd vraag naar bepaalde gerechten en die staan nu ook gewoon op de kaart. Daarbij zoeken we wel naar hoge kwaliteit en het liefst producten uit de omgeving, zoals de eieren die bij een lokale kippenboerderij vandaan komen. We zijn van plan om samen met de Nieuwkopers en onze andere gasten op zoek te gaan naar passende gerechten, waarbij we wel altijd onze eigen stijl willen behouden. Hiervoor willen we in het najaar thema-avonden organiseren, met steeds verschillende gerechten en concepten, zodat we weten waar mensen warm voor lopen. Het liefst halen we een stukje van de eetcultuur en sfeer uit de stad naar dit prachtige dorp." 

Het restaurant is op dinsdag gesloten. Op alle andere dag ben je van harte welkom. 

Tekst: Joke Pelser - Nieuwkoop Marketing

Foto: Lekker Eten & Drinken

Meer nieuws lezen