Hart voor Kunst 2021 op meer locaties

Hart voor Kunst 2021 op meer locaties

Na een succesvolle editie van Hart voor Kunst in 2020, wordt er van 24 juli tot 29 augustus een tweede editie georganiseerd. Maar liefst 50 kunstenaars hebben zich aangemeld en ook het aantal locaties is gegroeid. Dit jaar wordt er naast in Nieuwkoop, ook in de kernen Langeraar en Noorden geexposeerd.

De kunst wordt getoond in etalages van winkels en bedrijven en daar waar geen etalageruimte beschikbaar is, in de winkel. Zo in een vrij toegankelijke expositie de kunst dicht bij de mensen gebracht en wordt het talent in de gemeente getoond. De verschillende kunstvormen lopen uiteen van keramiek, brons, schilderijen, fotografie, etsen, textielkunst of mixed media. 

Bijzonder is dat er dit jaar een POP-UP Galerie wordt geopend aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Hier wordt uiteraard kunst getoond, informatie verstrekt en worden er kleine kunstzinnigheden verkocht. Zoals ansichtkaarten, samengesteld uit werken van onze deelnemers. Op 21 augustus wordt het plein in Noorden omgetoverd in de Franse sferen in samenwerking met Café de Klinker met een heus mini-montmartre, waar verschillende kunstenaars live aan het werk zijn.

De opening van Hart voor Kunst is op zaterdag 24 juli op het Reghthuysplein, door Liselotte van der Zwet onder begeleiding van het koor L’Amuze. Ook zijn er die dag diverse demonstraties. Daarnaast is er Zomerkunst van 1 juli tot 29 augustus in het Reghthuys te bewonderen met in de laatste week, kunst geëxposeerd van de leden van de Kunstkring Nieuwkoop, onder het thema ‘Vaart’.

Wie staat waar?

Dat is te vinden op de flyer en de website www.hartvoorkunst.jouwweb.nl Volg de facebookpagina voor het laatste nieuws en updates https://www.facebook.com/hartvoorkunst

Hart voor Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Vereniging ’t Reghthuys, BIZ ondernemers Nieuwkoop en de ondernemers van Langeraar en Noorden.