Golfclub Liemeer nu Top 3 baan in Zuid-Holland

Golfclub Liemeer nu Top 3 baan in Zuid-Holland

 Europa ontdekt G&CC Liemeer

Dankzij meerdere gunstige beoordelingen stijgt Golf & Country Club Liemeer naar een hogere plek op de internationale ranglijst. Golfers, die waar ook ter wereld een baan bezoeken kunnen op www.Leadingcourses.com een beoordeling achterlaten, waarna een duidelijke ranglijst ontstaat van golfbanen, gerangschikt van hoog naar laag: ’van golfers voor golfers’! Fred Schröder, binnen het bestuur verantwoordelijk voor marketing en communicatie zegt: “Wij zijn altijd nieuwsgierig naar de mening van onze gastspelers, onder het mom van: “Zijn er verbeterpunten: zegt het ons!’ maar  “ziet u duidelijke pluspunten en bent u tevreden:…., zeg het (en laat een score achter) op leadingcourses.com. Wij horen  bij de 30 beste golfbanen van Nederland en op de lijst van 42 banen in Zuid Holland staan we nu met een score van 8.0 op de derde plaats, alleen voorgegaan door de Koninklijke Haagsche G&CC en de Noordwijkse Golfbaan. 

 Méér speelbare dagen

Leadingcourses.com is de grootste golfbaanvergelijker van Europa en wordt door ervaren golfers gebruikt om te bepalen, waar men graag eens wil golfen. De site is beschikbaar in 9 talen; elke maand voegen meer dan 400.0000 golfers een score toe aan de ruim 25.000 banen in 151 landen.  Men geeft een cijfer voor o.a. gastvrijheid, aanleg en onderhoud van de banen en alle faciliteiten. Schröder: “Wij zien de hoge score vooral als een blijk van waardering aan ieder die binnen onze club, veelal als vrijwilliger, een rol speelt op welke manier dan ook: het bestuur, de marshalls, de greenkeepers, bij de ontvangst van gastspelers en ook het horecateam van de Heeren van Liemeer. We gebruiken de kritische aanmerkingen om de baan op die punten verder te verbeteren. Zo waren er in het verleden soms opmerkingen over de bunkers, die men te hard vond en op de rough, die hier en daar te hoog zou zijn: dat hebben we aangepast, maar wel zo dat dat niet ten koste is gegaan van het karakter van de baan.” 

Jan Breure is enthousiast lid van de club en per week meerdere keren op de baan te vinden: “Water is vaak een probleem op banen met een kleiondergrond - als deze. Veel meer dan bij banen op zandgrond, zoals bijvoorbeeld in de duinen. Maar dankzij verbetering van de drainering hebben we nu véél meer speelbare dagen. Ik heb dit jaar nog niet meegemaakt, dat de baan te nat was en we daarom niet konden spelen. Ook de greens zijn veel mooier geworden.”

Schröder: “Een opvallende recensie kwam van de Belg Julien, die onze baan bezocht op woensdag 6 november en schreef: Alweer een toppertje ontdekt in Nederland : mooie, open baan, zonder al teveel bomen en waar de wind een belangrijke rol kan spelen. Goed onderhouden fairways en grote, snelle greens. Door de leuke afwisseling wordt deze baan nooit vervelend. Onderweg zijn er mogelijkheden voor toiletbezoek. Ook een attente en behulpzame marshall is altijd leuk. Door de democratische greenfee en een lekker herfstzonnetje heb ik hier een topdag beleefd.’ Hij gaf een totaalscore van 8.8.”

 Voordelige abonnementen

Wie eens kennis wil maken met de banen van G&CC Liemeer, kan -zonder eerst lid te worden -gebruik maken van voordelige abonnementen: Wintergolf, Bovenlanden 10-rittenkaart, een Kennismakingspakket etc. Voor meer informatie: www.golfclubliemeer.nl  Greenfee spelers zijn ook van harte welkom.


Auteur: Loek Sassen