Genomineerden Ontwerpwedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

Genomineerden Ontwerpwedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

Op zondag 10 november werden de tien genomineerden in de wedstrijd ‘Verbeelding van de
Waterlinie’ bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie &
Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop
maakte de genomineerden bekend en overhandigde de ‘nummer 1’ een aanmoedigingsbedrag van 500 euro namens de Stichting Kunstpromotie Groene Hart. En die eer ging naar de onbetwiste publieksfavoriet Elly de Jong met haar Miraculous Gardener; zij behaalde 621 van de in totaal 3.241 door de bezoekers aan de OHW expositie en online uitgebrachte stemmen.

Tijdens de opening van de expositie op vrijdagavond 18 oktober viel ze al op getooid met een gieter als hoofddeksel, passend bij haar bijzondere ontwerp, de gieterlingen, variaties in poses op het uitgevoerde beeld Miraculous Gardener. Tweede werd ‘Vriend en vijand’ van Mark de Jong met in totaal 529 stemmen en een goede derde plaats met in totaal 456 stemmen was er voor Johanna Braeunlich met ‘De Oranjekreeft’. De andere genomineerden zijn Leo Heerkens met ‘Waterschild’ (4 e ), Marjolein Berger-Vos met ‘Dans met mij’ (5 e ), Marina van der Kooi met ‘Waterpaviljoen’ (6 e ), Linda Verkaaik met ‘Meander Handen’ (7 e ), Menno ’t Hart met ‘Teardrop’ (8 e ), Marinus van der Hoeven met ‘Water: Vijand, Vriend en Toekomst’ (9 e ) en Studio Frame met ‘Hollands Peil’ (10 e ).

Het overkoepelende thema was ‘Water: Vriend en Vijand’ en dat sluit naadloos aan op festiviteiten rond de viering van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie.

Deze tien ontwerpen plaatsen zich hiermee voor de tweede ronde van de wedstrijd en er kan dus nog van alles gebeuren. Het grote publiek kan stemmen ofwel in de OHW expositie bij Galerie & Beeldentuin Hoeve Rijlaarsdam of online via https://groenehartkunst.nl/ . De stemming sluit op 30 november 2019.