Gemeente ziet meerwaarde in de activiteiten en de plannen van NON

Gemeente ziet meerwaarde in de activiteiten en de plannen van NON

Nieuwkoop – Sinds februari 2017 is het Netwerk Ontdek Nieuwkoop (NON) actief. Een samenwerkingsverband van de sector recreatie en toerisme dat is samengesteld uit alle betrokken verenigingen en instellingen. Het NON heeft als doel om Nieuwkoop prominent op de kaart te zetten en meer toeristen en dagjesmensen te verleiden om Nieuwkoop te bezoeken.

Om dit te bewerkstelligen heeft het NON een actieprogramma opgesteld, genaamd ‘de Nieuwkoop10’. In het actieprogramma staat een tiental projecten die een impuls betekenen voor recreatie en toerisme. De projecten variëren van het versterken van de samenwerking en communicatie in de sector, tot komen tot een toeristisch merkkader voor Nieuwkoop en het lanceren van promotiecampagnes om de potentiele doelgroepen te bereiken. Om de actiepunten uit te kunnen voeren en het NON te laten professionaliseren, is geld nodig.

Het college ziet meerwaarde in de activiteiten en de plannen van NON. Meer toeristen betekent meer bestedingen in de sector. Daarnaast wordt ook het wonen, werken of het starten van een bedrijf gestimuleerd als Nieuwkoop een goed en aantrekkelijk imago heeft. Het college vraagt de gemeenteraad daarom om het NON voor het jaar 2017 een financiële impuls te geven. Het is de bedoeling dat het NON vanaf 2018 zorgt voor cofinanciering.

Door Joke pelser